Blogolj!

Iskolapadra cseréli a berlini kispadot Dárdai Pál

Dorogi László

A magyar szakembert mindig is érdekelték a sporttudományok, ezért ősszel egyetemre megy, de előtte még a Balatonnál vezeti le az elmúlt négy évben a Herthánál felgyülemlett feszültséget.

Fotó: Reuters

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, nyáron hivatalosan is véget ér a Dárdai-korszak a Bundesligában szereplő Hertha BSC csapatánál. A korábbi magyar szövetségi kapitány négy és fél évvel ezelőtt vette át a fővárosi gárdát, amelyet előbb bravúrral bent tartott az élvonalban, majd stabil középcsapatot fabrikált a nem éppen minőségi alapanyagból. A Hertha előző öt mérkőzését viszont elveszítette a Bundesliga idei szezonjában, ezt követően a vezetőség és a tréner közös megegyezéssel úgy döntött, hogy az idény végén véget ér Dárdai munkája a felnőtt csapatnál.

Hivatalosan is véget ért a Dárdai-éra Berlinben

Legalábbis a felnőtt csapatnál egy időre biztosan, a Hertha kedden hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szezon végén távozik Dárdai Pál a vezetőedzői pozícióból. Az elmúlt napokban egyre többször és egyre több helyen lehetett arról olvasni, hogy meg vannak számlálva Dárdai Pál napjai a Bundesligában pocsék formában futballozó Hertha BSC kispadján.

Hogy a tréner marad-e a klubnál - erre lenne lehetősége, kontraktusa értelmében visszatérhetne az utánpótlásba -, az a jövő zenéje, de arra mérget vehetünk, hogy biztosan lesznek ajánlatai. Dárdai viszont egyelőre nem gondolkozik a jövőn, illetve egészen másképpen teszi meg, mint azt első gondolhatnánk.

"Októberig a Balatonnál leszek, mindig nagyon jól érzem ott magam, fel tudok töltődni. Egy csónakban fogom várni a vízen a Bundesliga nyitányát, ott fogom hallgatni egy kis tévén a bajnokság szignálját, nem Berlinben. Hasznosan fogom eltölteni a felszabaduló időt, mert ez a négy és fél év azért nyomot hagyott rajtam. Novembertől továbbképzem magam, mert mindig érdekeltek a sporttudományok, és az egyetem, ezért ott lesz a helyem. Erre eddig nem volt időm, most bepótlom"

- nyilatkozta Dárdai a Bildnek.

A magyar szakember egyébként érezhetően szívesen maradna Berlinben, ugyanis úgy fogalmazott, tervei szerint elmegy egy tanulmányútra egyetemi éve alatt, de 2020 nyarától kíváncsian várja, milyen feladatot talál neki a klub.

A Bundesliga 2018/2019-es idényéből öt forduló maradt hátra, a Hertha vasárnap a sereghajtó és szinte biztos kieső Hannover ellen lép pályára, így itt a soha nem vissza térő alkalom Dárdaiék számára, hogy megszakítsák negatív sorozatukat. A berliniek jelenleg 35 ponttal a tabella 11. helyén állnak, ám mindössze két egységgel követik az újonc Düsseldorfot.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/71655/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,Dárdai Pál,Hertha BSC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?