Blogolj!

Legalább saját kárán tanul az Inter

Ragnar Volarus

Nyakunkon a labdarúgó bajnokságok hajrája, de a klubok vezetői már a nyári átigazolási szezonra és a következő évi keretekre koncentrálnak. Nincs ez másképp Milánóban sem, ahol az Internazionale jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban és jó eséllyel ezt meg is tudja tartani, ami bőven Bajnokok Ligája indulást jelentene. A legjobbak közt már idén is indulhattak - tavaly 4. helyen zártak a Serie A-ban - ám a csoportból nem jutottak tovább. Részben az elbaltázott átigazolások miatt.

Zaniolo Rómában lett kedvenc

Mert bizony van most az olasz futballnak egy új, igazán tündöklő fiatal csillaga, az Inter nevelése, Nicoló Zaniolo. Apró hiba, hogy éppen a Roma mezében keseríti az ellenfelek életét. Ezt a fiút tavaly nyáron vonta bele a milánói együttes egy most már nagyon nehezen magyarázható átigazolásba. Az Inter nem kevés pénzt (információk szerint 30 millió euró) és az akkor 18 éves Zaniolot adta Radja Nainggolanért, a 30 éves belga középpályásért, akit a szövetségi kapitány magaviselete miatt nem vitt a világbajnokságra.

A nem éppen szelíd kinézetéről híres, Ninja becenévre hallgató vadember dohányzik, az alkoholt sem veti meg, és ezt fényesen bizonyította a divat olasz fővárosában is. A belga idén összesen 31 meccsen lépett pályára, 5 gól és 3 gólpassz áll a neve mellett, tehát nem lett belőle megváltó. Eközben Zaniolo megkapta a lehetőséget Rómában, ahol 33 meccs, 6 gól és 2 gólpassz a mérlege. Tulajdonképpen szinte ugyanaz a mutató, ám Zaniolo értéke tavaly nyári átigazolásakor 900 ezer euró volt, most pedig 40 millió. Nainggolan mindeközben 45-ről letornázta magát 30 millió euróra.

Emiatt pedig végre talán a fejükhöz kaptak Milánóban, és nincs kedvük eltékozolni újabb tehetséget. És érdekes módon főleg fiatal játékosok leigazolására szeretnének koncentrálni, mint például De Paul és Barella. Ausilio és - a Juventustól érkezett sportigazgató -  Marotta egészen más elképzeléssel vágnak neki a nyárnak mint az elmúlt évtizedekben az megszokott volt Milánó fekete-kék felében. Nem akarnak újabb Nicoló Zaniolo affért, amikor egy fiatal tehetséget áldoztak fel idősebb játékosért.

Az Inter jelenlegi keretében Colidio, Merola és Salcedo mind szerepelnek néhány klub kívánságlistáján, azonban esze ágában sincs a klubnak elengedni őket, hogy aztán más kluboknál bizonyítsák tehetségüket. Az egyetlen szóba jöhető megoldás, a visszavásárlási opció lenne.

Az Inter szemet vetett a Genoa játékosára, Andrei Radura is, akit ugyan leigazolnának, de azonnal kölcsön is adnának egy évre, és hogy elkerüljék a Zaniolohoz hasonló blamát, Radu nem lenne bevonva egy esetleges Lorenzo Pellegrini üzletbe.

Az Internél nőtt fel, mégis a Milan és a Juventus játékosaként vált legendává

Az Internél tehát úgy tűnik lassan észhez térnek, bár éppen ideje lesz, hiszen akad néhány játékos, akikkel csúnyán mellélőtt a klub, hiszen fiatalon megszabadultak tőlük, aztán...  Íme: Andrea Pirlo, Leonardo Bonucci, Philippe Coutinho, Mateo Kovacsics és most mondjuk Zaniolo. A milánóiak egyébként most is azon dolgoznak, hogy egy korábbi tehetségüket visszacsábítsák, pedig már kétszer is eladták. 2013-ban a Livornonak, ahonnan visszavették, majd eladták  Torinóba, ahonnan Firenzébe került. Jelenleg 24 éves és Marco Benassinak hívják. 

A Zaniolo ügyben persze az örök optimisták azért találhatnak némi pozitívumot is az Inter szurkolói, mert tavaly nyáron a Nainggolan-tárgyalások közepette sikerült kialkudni egy záradékot, és Zaniolo következő transzferdíjából 15% majd az Inter zsebébe vándorol. Ez most rongyos 6 milliót jelent.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/71784/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?