Nincs telitalálatos az ötös lottón
A 27. heti nyerőszámok: 16, 53, 66, 68, 69. Joker: 230826. 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre 2 millió 883 ezer 210 forintot, a 3 találatos szelvényekre 26 ezer 425 forintot, a 2 találatos szelvényekre 2105 forintot fizetnek.
Blogolj!

A frankfurti szurkolók megidézték a húsvéti nyuszi szellemét

Dorogi László

A német futballszurkolók régóta tiltakoznak a hétfő esti bajnoki mérkőzések ellen. Szerintük a futball van a szurkolóért és nem fordítva, a hétfő esti időpont pedig nem éppen optimális a dolgozó rajongók számára.

Fotó: vaaju.com

Bár a Német Labdarúgó-szövetség korábban már bejelentette, hogy a 2020/2021-es idénytől megszünteti a hétfő esti bajnoki mérkőzések intézményét a Bundesligában - ekkor jár le a jelenleg érvényben lévő televíziós szerződés -, a szurkolók továbbra is kreatívabbnál kreatívabb eszközökkel tiltakoznak a hétfő esti meccsek ellen.

Az előző szezonban az Eintracht Frankfurt szurkolói például teniszlabdákkal árasztották el a pályát egy hétfő esti Bundesliga-találkozón, de szinte az összes élvonalbeli csapat tábora szervezett valamilyen demonstráló akciót: a legendás dortmundi Sárga Fal például kivonult egy komplett mérkőzésről, Lipcsében pedig wc-papír gurigákat aggattak a kapu mögötti lelátó előtt található védőhálóra és dobáltak a pályára.

A szurkolók szerint a szövetség egyáltalán nem vette figyelembe a jelenleg is érvényben lévő televíziós szerződés kialakításakor az érdekeiket, hiszen hétfő este nagyon nehéz elutazni Németország egyik végéből a másikba azért, hogy szeretett csapat mérkőzése után hajnalok hajnalán hazatérve reggel bárki is munkába induljon.

A frankfurti fanatikusok talán az eddigi legkreatívabb demonstráló akcióval rukkoltak elő húsvét hétfő este a Wolfsburg elleni találkozón, amikor néhány másodperccel a kezdő sípszó után valóságos csokitojás záporral terítették be a gyepet. A meccset azonnal félbe kellett szakítani, az édességeket pedig a játékosok, a játékvezetők és a pályamunkások közös erővel szedték össze. Mondhatnánk azt is, a futballisták ismét gyereknek érezhették magukat, hiszen megvolt a húsvéti tojásvadászat.


A mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel zárult, aminek a wolfsburgiak örülhettek jobban, már csak azért is, mert a 90. percben sikerült egyenlíteniük az amerikai bekk John Brooks találatával. A frankfurtiak az egy szerzett ponttal is őrzik negyedik - még biztos Bajnokok Ligája indulást érő - pozíciójukat a tabellán, de már nyolc pont a lemaradásuk a harmadik Lipcse mögött, a Wolfsburgot viszont mindössze négy pont választja el az Európa-liga selejtezőt érő hatodik helytől.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/71842/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,német foci
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?