Blogolj!

Egy félidő a pokolban

Ragnar Volarus

Fábri Zoltán egyik kiváló filmje - mondhatnánk klasszikusa - a Két félidő a pokolban. A történet szerint 1944-ben egy ukrán táborban egy csapat munkaszolgálatos barátságos futballmérkőzést játszhat a német katonák válogatottjával Hitler születésnapjának tiszteletére. A film szereplői között pedig ott találjuk a korabeli színjátszás legnagyobb alakjait.

Nos szerdán este egy kicsit „újraforgatták” ezt a filmet a Bajnokok Ligájában. A helyszín ezúttal az amszterdami  Johan Cruyff ArenA volt, az időpont napjaink, az viszont stimmel, hogy a „film” szereplői között ott találjuk a korabeli labdarúgás néhány legnagyobb alakját. Viszont a címen módosítani kell.

Kedden este a Liverpool ejtette ámulatba a futballvilágot a Barcelona elleni képtelen fordítással. 24 órával később pedig a Tottenham tette ugyanezt, és mutatta meg, hogy ebben a pénzzel vastagon átitatott, ezerszer elátkozott modern futballban is létezhetnek még csodák. Mert ha a párharcot négy félidőre bontjuk, akkor abból a játék képe alapján hármat nyert az Ajax és csupán egy jutott az angoloknak. Még eredmény tekintetében is a hollandok lennének jobbak ilyen összevetésben: két játékrészt megnyertek, egy lett döntetlen és csak az utolsót bukták el. De azt fájóan.

Pedig semmi sem ezt mutatta. A Hotspur hetek óta szenved, legutóbbi hat tétmeccséből ötöt elvesztett, a legutolsó hármat úgy, hogy még gólt sem lőtt. Az Ajax ellenben dominált, jól játszott, a Tottenham erőlködött Harry Kane és az első meccsen nélkülözött Szon hiányában. A dél-koreai tényleg az egyik legfontosabb láncszem a Tottenham gépezetében, a Manchester City ellen megmutatta mekkora klasszis, ezúttal mégsem ő lett a hős.

Hanem a brazil Lucas Moura. Aki negyvenöt – szigorúan nézve negyvenegy – perc alatt mesterhármast szerzett. A harmadikat a megítélt hosszabbítás utolsó másodpercében, amely bátran kijelenthetjük, a klub történetének eddigi legfontosabb gólja. Mert ezzel története első BL-döntőjére készülhet a Tottenham. Az ellenfél a másik csodatévő, a Liverpool lesz június 1-én Madridban.

Az Ajax nyerni tudott Londonban 1-0-ra, Amszterdamban pedig a félidőben 2-0-ra vezettek, összesítésben már 3-0 volt az előnyük. Aztán következett egy félidő a pokolban. A hollandoknak. Mert az angoloknak ez most a mennyországot jelentette, igaz pokoli sokat tettek érte.

Címkék: Bajnokok Ligája
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/72667/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?