Blogolj!

Nagyon csúnyán lehúzzák a BL-döntőre igyekvő angol szurkolókat

Dorogi László

Elég ha csak annyit mondunk, a Madridba és a környező városokba induló repülőgépek jegyárait 840(!) százalékkal emelték meg a Bajnokok Ligája fináléjának idejére.

Fotó: Vital Spurs

A Tottenham Hotspur csapata története első Bajnokok Ligája fináléjára készül, nem is lehetnének boldogabbak a londoni klub szurkolói. Csakhogy, nagyon sokan lesznek, akik hiába szeretnének elutazni a madridi döntőre, egészen egyszerűen nem fogják tudni megengedni maguknak. Már csak azért sem, mert a Liverpool és a Tottenham szimpatizánsai mindössze 16-16 ezer jegyet kaptak a döntőre, ám közel sem ez a legnagyobb probléma.

A Tottenham Hotspur Supporters és a Spirit of Shankly szurkolói klubok közös közleményben léptek fel a brutálisan elszálló utazási költségek miatt. A BL-döntő idejére - amit június 1-jén rendeznek - a Madridba és a környező városokba induló repülőgépek jegyárait 840 - nem tévedés - százalékkal emelték meg az elmúlt napokban a légitársaságok, de a szállodai szobák átlagos ára is meghaladja az ezer fontot éjszakánként és olyan is előfordult az utóbbi napokban, hogy szállodák visszamondtak egy-egy foglalást, majd megemelt áron kínálták újra ugyanazt a szobát. Több mint felháborító.

Ha mindez nem lenne elég, a belépőjegyek ára is 500 fontnál kezdődik, de a fekete piacon 2000 font fölötti összeget is kérhetnek egy-egy jegyért, ezért a szurkolók pontokba szedve juttatták el követeléseiket az UEFA-hoz, valamint a két résztvevő klub vezetőségéhez.

A szurkolók azt szeretnék, ha a szövetség megszabná a jegyárak felső határát, átláthatóan osztanák el a belépőket, továbbá olyan fogyasztóvédelmi intézkedéseket vezetnének be, amelyek megállítják az árak exponenciális növekedését.

"Sokak számára a döntő nem egy egyszeri esemény, ezek a rajongók az egész szezonban elkísérték csapatukat a meccsekre és már egy vagyont költöttek az utazásokra"

- írták a szurkolók közleményükben.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/72748/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Liverpool,Tottenham Hotspur
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?