Blogolj!

Korábbi mestere szerint nem volt nagy cucc a Liverpool feltámadása

Dorogi László

Rafa Benítez kétségtelenül pályafutása legnagyobb sikerét érte el 2005-ben a Liverpoollal, amellyel 0-3-ról egyenlítve, tizenegyespárbaj után hódította el a Bajnokok Ligája trófeáját az AC Milan ellen.

Fotó: AFP

A futballtörténelembe szimplán csak isztambuli csodaként bevonuló liverpooli feltámadás hat perc alatt ment végbe, ráadásul a kétezres évek egyik legerősebb csapataként számon tartott milánóiak ellen, így valóban hatalmas tett volt, a mai napig minden idők egyik legjobb BL-döntőjeként emlegetik azt az isztambuli éjszakát.

A Vörösök a múlt héten ismét csodát tettek - nem áll tőlük távol, kérdezhetnénk a kétezres évek elején tündöklő Deportivo Alaves, vagy az Európa-liga győzelemről álmodozó Borussia Dortmund futballistáit -, hiszen Jürgen Klopp csapata úgy jutott be zsinórban második alkalommal a BL-döntőbe, hogy egy Barcelonában összeszedett 3-0-s hátrányt tett semmisé, majd fejelt meg egy győztes találattal.

Persze, régóta tudjuk, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, éppen ezért nem is olyan meglepő, hogy Rafa Benítez nem esett hanyatt a mostani Liverpool feltámadásától.

"Az én visszatérésem nagyobb volt, ez tiszta sor"

- fogalmazott Benítez a The Telegraphnak adott interjújában.

"Ugyan már, esély nincs rá, hogy a Barcelona kiejtése legyőzze a 2005-ös feltámadásunkat. 45 percünk volt rá, hogy fordítsunk 0-3-ról a legerősebb csapat, az AC Milan ellen, mérföldekre bárkitől. A milánói szurkolók boldogan énekeltek a szünetben, aztán kimentünk a pályára és hat perc alatt szereztünk három gólt, Dudek bravúrokat mutatott be a kapuban, aztán jött a hosszabbítás és a büntetőpárbaj"

- idézte fel emlékeit a spanyol szakember, majd így folytatta:

"A Liverpool idén nagyszerű mérkőzést játszott a Barcelonával, de egy dolog a fordítás, az atmoszféra és az érzelmek, ugyanakkor esély sincs rá, hogy ez a fordítás megelőzné az isztambulit. Ha megnyernék a trófeát, az egy fantasztikus eredmény lenne mindezek után, de tényleg nem akarok túl sokat beszélni erről. Nagyon jól teljesítettek, nagyszerű teljesítményt nyújtottak, de Isztambul egy más kávéház."

Arról persze már Benítez sem beszél, hogy Isztambulban minden csodatevő mágiáját eltékozolta, mert azóta nem sikerült vezetőedzőként semmilyen komoly eredményt elérnie. Az Internél befuccsolt, a Chelsea-nél csak kinevezett edzőként dolgozott, a Napolival egy Olasz Kupa győzelemre futotta, a Real Madridnál eltöltött évekről pedig elég ha megkérdezzük a madridi szurkolókat. Nagy klubhoz azóta nem is hívták, jelenleg a Newcastle Unitednél dolgozik a Premier League-ben és aligha fog már fele akkora sikereket is elérni, mint tette azt akkor a Vörösökkel.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/72945/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Liverpool
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?