Blogolj!

Allegrivel sem volt rossz a Juventus

Dorogi László

Massimiliano Allegri zsinórban négy Olasz Kupát és öt bajnoki címet szerzett a Serie A-ban a Juventus-szal. Most távozik, de aligha találnak jobb megoldást a torinói klub vezetői a kispadra.

Lassan-lassan hivatalosan is megkezdődik az európai klubfutball hosszú uborkaszezonja, ami nem jelent mást, minthogy gőzerővel indul be az átigazolásokról szóló pletykagépezet. Személy szerint utálom ezt az időszakot, mert ilyenkor vadabbnál vadabb teóriák kelnek szárnyra, amelyek jelentős részéből aztán persze nem lesz semmi.

Itt van most például Massimiliano Allegri menesztése a Juventustól. Bevallom őszintén, nem értem. Azt meg pláne nem, hogy mennyivel lenne jobb a torinói csapatnak Maurizio Sarri irányításával. Mert most azt rebesgetik, hogy felvette a kapcsolatot az olasz bajnoki címvédő a Chelsea-vel. Allegri abba bukott bele a Juventusnál, hogy nem sikerült megszereznie a Ronaldóval felturbózott Zebrákkal a Bajnokok Ligája trófeáját, de azt azért mégiscsak be kell látnunk, hogy a BL-t nagyon nehéz megnyerni, kérdezzük csak meg erről a Manchester City-t, a Barcelonát.

Persze, a Juventusnak már nem kielégítő, hogy félgőzzel is megnyeri a Serie A-t, de ez az igazat megvallva nem csak és kizárólag az ő "bűnük". Allegri mindenesetre biztosan távozik a Juve kispadjáról és egészen biztosan kapós lesz a piacon azon csapatok körében, akik hosszú távra keresnek szakembert. Sarri egyébként nem az egyetlen célpontja az olaszoknak, felmerült Diego Simeone és Mauricio Pochettino neve is. De fel fog itt még jó néhány, amíg nem kerül pont az ügy végére.

Az viszont biztos, hogy a következő trénernek BL-t kell nyernie a Juventus-szal, mert különben úgy fog járni, mint Allegri. Ettől pedig nem lehet beSarri.

Címkék: Juventus, Serie A
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/73144/pics/lead_800x600.jpg
Juventus,Serie A
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?