Blogolj!

Király Gabit Berlinben mindig várja egy macinaci

Dorogi László

Király Gábor a héten végleg szögre akasztotta a kapuskesztyűt és a legendás mackónadrágot. Most, hogy már nem aktív játékos, nyugodtan nevezhetjük legendának és ezt Németországban is tudják.

Fotó: Titter/Hertha BSC

Ahogy azt a Blogstar is megírta, szerdán bejelentette visszavonulását a profi labdarúgástól Király Gábor. Valahol várható volt ez a bejelentés, s ha majd egyszer később visszagondolunk a nagyszerű kapus pályafutására, akkor egyáltalán nem lesz hiányérzetünk.

Király Gábor bejelentette visszavonulását

Várható volt: a Haladás NB I-es búcsúját követően Király Gábor bejelentette, hogy befejezi a profi labdarúgást. A válogatottsági rekorder saját honlapján írta: Köszönöm a labdarúgásnak, hogy mindenre megtanított és általa jobb ember lehettem. Mindennap becsülettel készültem, mindig a maximumra törekedtem és alázatosan alkalmazkodtam minden feladathoz.

Király sok-sok évet húzott le légiósként és szerencsére nem csak epizódszereplője volt ilyen-olyan bóvli csapatoknak. Berlinben például 1997-től 2004-ig erősítette a Herthát, majd aztán megfordult az 1860 Münchenben is, ezért nem volt meglepő, hogy a német sajtó is megemlékezett visszavonulásáról és szép szavakkal ünnepelte ezt a fantasztikus karriert.

Sőt, a Hertha azonnal ajánlatot is tett neki, a berlini klub Twitteren üzent a szombathelyi klasszisnak.

"Kedvenc melegítőnadrágosunk befejezte profi karrierjét. Gábor, köszönünk mindent! És ha visszatérnél, az öregfiúkcsapatunknál mindig vár egy mackóalsó"

- írta a fővárosi klub közösségi oldalán.

Alighanem minden egykori klubja így van ezzel. Király volt ez a pályafutás, Gabi!

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/73475/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,Hertha BSC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?