Blogolj!

Királyi bundabotrány rázza meg a spanyol futballt

Dorogi László

Romantikus futballrajongóként sohasem tudtam megbarátkozni a bundázás kifejezéssel, pláne a mögötte rejlő tartalmat utasítottam el és utasítom el a mai napig. A sport szóljon a sportról, a tiszta küzdelemről és ne arról a mocskos pénzről, amit ilyen-olyan csalárd eszközökkel meg lehet sokszorozni. Aki erre vágyik, az ne sportoljon, hanem menjen a tőzsdére vagy bankrablónak, kinek mit bír el a komfortzónája.

Fotó: AD

Azt ugyanakkor kár lenne becsukott szemmel tagadni, hogy a fogadási csalás intézménye ne kísérné sötét árnyékként a versenysportot azóta, amióta csak lehetőség van a sportfogadásra és persze mindig voltak és mindig is lesznek olyan gátlástalan gazemberek, akik nem képesek nemet mondani arra a mesésnek hitt vagyonra, amit néhány kisebb-nagyobb csúsztatás ígér.

Spanyolországban most hatalmas bundalufi durranhat ki, amely alapjaiban rengetheti meg a hispán labdarúgást. Az El Pais lap kedd délelőtt számolt be arról, hogy a spanyol hatóságok első- és másodosztályú futballistákat vettek őrizetbe bundázás miatt. A vizsgálat tényét a rendőrség egyik szóvivője is megerősítette, ugyanakkor részleteket nem árult el a nyomozásról. Az El Periodico beszámolója szerint a letartóztatott labdarúgók között van a Real Madrid egykori játékosa, a tizennégyszeres spanyol válogatott Raul Bravo is, ráadásul nem holmi piti kis tolvajként csattant a csuklóján a bilincs, hanem a gyanú szerint egyenesen ő volt a spanyol futballmaffia vezére.

A hírek szerint a rendőrség már régóta készült a rajtaütő akció végrehajtására, de mostanra sikerült annyi bizonyítékot begyűjteniük, hogy végre is hajthassák. Bravo mellett letartóztatták a Real Valladolid játékosát, Borja Fenrandezt, a Getafe labdarúgóját Samuel Saizt és előállították a Deportivo de La Coruna focistáját, Inigo Lopez Montanát, valamint Carlos Arandát is. A legnagyobb név kétségtelenül Raul Bravóé, ugyanakkor a felsorolásból is kitűnik, hogy nem az alsóbb osztályokba szivárgott be a spanyol bundamaffia, hanem egyenesen az élvonalat kezdték el módszeresen megfertőzni.

A rendőrség az érintetteket bűnszervezetben elkövetett korrupcióval és pénzmosással vádolják, a manipulált mérkőzéseket a 2016/2017-es szezonban játszották.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/73618/pics/lead_800x600.jpg
bunda,Primera Division,Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?