Blogolj!

A klubváltással sem zárult le a Griezmann-saga

Lezárult a nyár nagy átigazolási kérdése, Antonine Griezmann hivatalosan is az FC Barcelonában folytatja pályafutását. Az Atlético Madrid nem sokkal később közleményt adott ki, amelyben a pénzügyi fair play megsértéséről írnak.

Fotó: AFP

A világbajnok francia támadóért a spanyol bajnokság címvédője 120 millió eurót fizetett, szerződése a 2023/24-es idény végén jár le. A klubot váltó sztárjátékos kivásárlási ára 800 millió euró lesz új klubjánál, amely így lényegében magához kötötte őt. 

Antoine Griezmannt évek óta szóba hozták a Barcelonával, ám a francia világbajnok szupersztár tavalyelőtt és tavaly is maradt az Atlético Madridban. Most azonban egyre inkább erősödtek azok a hangok, hogy távozik a spanyol fővárosból, sőt egyes nyilatkozatokban már kész tényként kezelték a klubváltását. Miután az Atlético csillagászati összegért megvette Joao Felixet a Benficától egyértelmű volt, hogy Griezmann napjai meg vannak számlálva Madridban. 

Miután a portugál tinisztár klubbot váltott lényegében már csak a transzfer napja volt kérdéses, az anyagiak miatt. Griezmann kivásárlási ára július 1-én 200 millió euróról 120 millióra esett vissza és a barcelonaiak így hivatalosan csak ez után akarták megszerezni a csatárt. A gondot azonban az jelentette, hogy a sajtóban olyan hírek is szárnyra kaptak, amelyek arról szóltak, hogy mivel a meggyezés a csapat és a játékos között már márciusban megszületett így a katalánok 200 milliót követeltek. 

Griezmann időközben nyilvánvalóvá tette, hogy menni akar májusban egy külön videóban köszönt el a szurkolóktól nemrég pedig azzal okozott botrányt, hogy nem vett részt csapata edzésén.  

Az ügynek azonban nincs vége a klubváltással, ugyanis a madridiak továbbra is úgy érzik, hogy több pénz járna nekik. Ma délután, 45 perccel Griezmann klubváltásának hivatalossá válása után az Atlético Madrid egy közleményt adott ki az alábbi szöveggel:

Az Atlético Madrid úgy gondolja, hogy a kifizetett összeg nem felel meg kivásárlási árnak, mivel nyilvánvaló, hogy a játékos és az FC Barcelona közötti egyezség azelőtt jött létre, hogy az említett záradékban szereplő összeg 200 millió euróról 120 millióra csökkent. A játékos klubtól való távozásának május 14-i bejelentését is megelőzte a megállapodás.

A fővárosiak tehát nem állnak el attól, hogy a kontraktust ma egyoldalúan, ügyvédjén keresztül felbontató Griezmannért követeljék az eredeti vételárat. Griezmann ügyvédje a panyol profiligákat, vagyis az első és másodosztályt tömörítő Liga de Fútbol Profesionalnak fizette ki a 120 millió eurót a szerződés felbontásáért. 

Az Atlético már 2017-ben feljelentette riválisát amiért engedély nélkül tárgyaltak a csatárral és sokak szerint most hasonló lépéshez folyamodnak. Amennyiben kiderül, hogy a Barcelona vétett az átigazolási fair play ellen, akkor 2014 után ismét kizárhatják a klubot valamelyik átigazolási időszakból.

A francia válogatottal tavaly világbajnokságot nyerő Griezmann 2014-ben szerződött az Atlético Madridhoz a Real Sociedadból. A matracosoknál hamarosan a világ egyik legjobb játékosa lett. Csapatában 257 tétmérkőzést játszott, amelyeken 133 gólt szerzett. A klub színeiben 2014-ben Spanyol Szuperkupát, 2018-ban Európa-ligát és Európai Szuperkupát nyert, valamint 2016-ban BL-döntőt játszott. 

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/75871/pics/lead_800x600.gif
Atletico Madrid,Barcelona
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?