Blogolj!

Tizenegy kapussal ront neki ellenfelének a Stuttgart

Dorogi László

Ez így azért elég furcsán hangzik a német másodosztályban, pláne egy ilyen nagy múltú klubnál mint a sváb gárda, de attól még ez a helyzet.

Fotó: Sportbuzzer

A VfB az előző szezon végén némi meglepetésre búcsúzott a német labdarúgó első osztály, a Bundesliga küzdelmeitől, s a klub egyértelmű célja, hogy ne kelljen egy évnél többet a második vonalban tölteniük, azonnal vissza is kapaszkodnának a legjobbak közé.

A nyitó fordulót sikerrel vették, a második találkozó előtt viszont nem várt bonyodalmakba ütköztek. A Stuttgart vasárnap délután a Heidenheim otthonába látogat, csakhogy a heidenheimiek mezének szín-összeállítása majdnem megszólalásig hasonlít a stuttgartiakéra - mindkét gárda piros-fehér kombinációban kergeti a labdát.

A futballban bevett szokás, hogy ha két csapat hazai és idegenbeli felszerelése is nagyon hasonló, akkor az idegenben futballozó klub előkapja a szekrényből a harmadik számú, általában merőben más színezésű dresszeket és a probléma máris orvosolva. Csakhogy a Stuttgartnak még nincs ilyen erre a szezonra, ezt ugyanis csak jövő héten mutatják be.

Mit lehet tenni? Nos, a stuttgarti játékosok ma délután a kapusoknak tervezett fekete és mentazöld színű mezekben lépnek majd pályára, míg a kapus teljesen mentazöld trikóban védhet Heidenheimben. A történet talán itthon nem kavarná fel az állóvizet, de Németországban azért mégiscsak furcsa ez.

Címkék: Bundesliga
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/82035/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?