Blogolj!

Az Union tábora gyorsan felvette az élvonal ritmusát

Dorogi László

Az 1. FC Union Berlin fennállása során először játszhatott Bundesliga-mérkőzést vasárnap délután. Bár a csapat 4-0-s vereséget szenvedett a bajnoki címre is esélyes RB Leipzigtól, a szurkolók ezért is nagyon hálásak voltak.

Fotó: Getty Images

A berlini Unionnál soha vissza nem térő ünnepnapra készültek vasárnap. A gárda fennállása során még sosem játszhatott a legmagasabb osztályban Németországban a Bundesliga-éra kezdete óta, a csapat eddigi legnagyobb sikerét a kétezres évek elején érte el, amikor harmadosztályú együttesként a Német Kupában egészen a fináléig menetelt, ott azonban 2-0-ra kikapott a Schalkétól.

Bár furcsán hangzik, a német fővárosban nem a Hertha számít az első számú kedvencnek, holott jóval ismertebb világszerte a BSC márkanév, mint az Union. Ennek ellenére a piros-fehérek nemcsak fanatikus, de igencsak szépszámú szurkolótáborral rendelkeznek. Sőt, arra is vélhetően sokan felhúznák a szemüket, ha azt mondanánk, hogy az Union stadionja a legnagyobb berlini futballaréna, hiszen a Hertha otthonául szolgáló Olimpiai Stadiont bizony nem csak és kizárólag labdarúgómeccsek megrendezésére használják.

A Stadion An der Alten Försterei aréna mind a 22 012 helyére ki lehetett volna biggyeszteni a FOGLALT táblát vasárnap délután hatra, hiszen mindenki izgatottan készült a Németország szerte közutálatnak örvendő RB Leipzig vendégjátékára. A lipcseiek semmiből történő előretörés sokak szemét szúrja Bundesliga-szerte, ezért az ellenfelek táborai gyakran tiltakoznak a puszta létezésük ellen különböző bojkottokat szervezve. Az Union fanatikusai az első negyedórában éppen ezért némasággal tiltakoztak a pénzes csapat ellen, csendben figyelték a találkozó eseményeit, majd a tizenöt perces bámészkodás után valóságos hangrobbanás rázta meg az arénát.

A hazaiak több mint 400 portréfotóval is készültek, méghozzá azon szurkolótársaikat "hozták el" a nagy meccsre, akik már nem lehetnek közöttünk, nem élhették meg szeretett csapatuk élvonalbeli bemutatkozását.

A mérkőzést végül nagyon simán nyerte meg a Leipzig, de ez egyáltalán nem szegte az Union-szurkolók kedvét, így is hatalmas tapssal jutalmazták a játékosok erőfeszítéseit. A berlini drukkerek tehát gyorsan felvették a Bundesliga ritmusát, most már csak a csapatnak kell. Könnyű dolguk persze nem lesz, legközelebb a szintén bajnokesélyes Borussia Dortmundot fogadják hazai pályán.

Címkék: Bundesliga
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/82588/pics/lead_800x600.gif
Bundesliga
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?