Blogolj!

Lezárult az elhunyt labdarúgó átigazolása körüli hercehurca

Ragnar Volarus

Tíz hónap kellett a FIFA-nak, hogy hozzon egy nagyon rossz döntést. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség hétfői határozata szerint a Cardiff Citynek hatmillió eurót kell fizetnie a január 21-én tragikus körülmények között elhunyt Emiliano Saláért a francia Nantes-nak.

Fotó: Loic Venance, AFP

A 28 éves játékost januárban klubrekordot jelentő összegért vásárolta meg az akkor még az angol élvonalban szereplő walesi egyesület, a futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen. Útközben a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, csak február 3-án találták meg a roncsait, benne Sala holttestével.

A franciák ezek után fordultak a FIFA-hoz, hogy a walesi csapat a támadó halála után megtagadta a fizetést. A szervezet mostanáig vizsgálta a Nantes februári beadványát, és végül igazat adott a klubnak. Sala teljes vételára 17 millió font lett volna, ennek első részleteként kellett volna elutalni a hatmilliót, amit most meg kell téríteni.

Lehet azon polemizálni, hogy a Nantes vagy a Cardiff csapatának van-e igaza? A Cardiff most kifizet egy rakat pénzt, semmiért, ami nem igazságos. A Nantes ha nem kapna semmit, az sem éppen jó megoldás, hiszen elvesztettek egy játékost.

Viszont ott a FIFA. A jó ég se tudja éves szinten mennyi pénzzel gazdálkodnak. Talán belefért volna nekik, hogy most ők kártalanítsák a franciákat, hiszen nekik ez tényleg aprópénz. De persze ez fel sem merült. Legalábbis bennük.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/84169/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?