Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9, 18, 20, 28, 39, 45. Nyeremények: 5 találatos szelvény 38 darab, nyereményük egyenként 373.590 forint; 4 találatos szelvény 2.228 darab, nyereményük egyenként 6.370 forint; 3 találatos szelvény 36.492 darab, nyereményük egyenként 1.750 forint.
Blogolj!

Manchester United: Mi lehet a gond?

Solskjaer, Woodward, Pogba vagy a többi játékos? A válasz ennél összetettebb.

Fotó: Getty

Hajlamosak vagyunk azt mondani a Unitedre, hogy Sir Alex Ferguson visszavonulása óta rosszak. Pedig ez ebben a formában nem igaz. Két éve a vörös ördögök a második helyen zártak a Premier League-ben és a bajnok Manchester City mögött a legkevesebb gólt kapták. Úgy tűnt, Mourinho csapata megtalálta a helyes utat, aztán egy évvel később már mindenki arról beszélt, hogy milyen pocsék a United védelme. Ha keretbe kellene foglalni, hogy mi nem működik már hat éve, akkor az a jó dolgok megtartása. Van Gaal idejében is volt fellángolása a csapatnak, Mourinho alatt is egy folyamatos fejlődés volt megfigyelhető, aztán kipukkant a lufi és teljesen szétesett a csapat. Solskjaer eljövetelével parádés sorozatot produkált az együttes, még az U19-el is kivívták a továbbjutást Párizsban, azóta pedig csak vereséget, vereség követ.

A napokban jött ki mindannyiunk kedvenc focis játéka és hát bajban lennék, hogyha a manchesteri játékosok értékét kellene meghatároznom, mert rosszabb napokon adhatnánk nekik 70-es értéket, jobb napokon pedig 90-eset. Ezt Solskjaer a saját bőrén tapasztalhatta meg. Még azt se lehet állítani, hogy a vörös ördögök kiegyensúlyozatlanul teljesítenének, mert hosszabb periódusokban játszanak eredményesen, néhol látványosan, aztán sorozatos pontvesztések, vereségek követik egymást. A játékosok elkedvtelenednek és egyből az a kérdés merül fel, hogy edzőt váltson a csapat vagy új játékosokat hozzon.

Fotó: PAUL ELLIS/AFP/Getty Images

Solskajer lehet viszont a probléma megoldása, annak ellenére, hogy sokan kritizálják őt. A nyáron megszilárdította a védelmet, sőt, mindhárom igazolása remek vételnek tűnik eddig. Nem a gyors sikerre törekszik, hanem próbál egy olyan csapatot összegyúrni, ahol a keret olyan játékosokból áll, akik szívüket-lelküket kiteszik a pályára és/vagy fiatal tehetségek. A saját nevelésű játékosok játszatásához az Európa Liga tökéletes színtér. Arról nem is beszélve, hogy most igen jó képességű fiatalok kopogtatnak a felnőttcsapat ajtaján. Solskjaer látva ezt nem akart mindenáron játékost hozni, még annak ellenére sem, hogy két csatára is távozott a nyáron. Persze ekkor még keveset tudtunk Mason Greenwoodról, de mostanra bizonyította, hogy a tehetségek közül is a legnagyobb, ami a MU háza táját illeti. Továbbá, sejteni lehetett, hogy a távozó Herrera helyére a fiatal McTominay fog lépni és mára már kihagyhatatlan a kezdőből.

Ami idén egyértelműen a legnagyobb problémája a csapatnak az a góllövés. A Chelsea elleni nyitófordulót követő 9 mérkőzésen 1-nél több gól nem is tudott szerezni a csapat. Mégis azt kell, hogy mondjam, egyedül a West Ham elleni meccs volt a kiábrándító (az Alkmaar ellen nem a legerősebb összetételben állt fel az együttes). A Wolves ellen kimaradt egy büntető, a Palacenak sem akart bemenni semmi, ahogy a Soton ellen is kimaradt minden. Az Astana-t és a Rochdale-t kitömhették volna és az Arsenal ellen sem volt elől szerencséjük. És ha már szerencse, természetesen van már csatársérültje a MU-nak. A West Ham ellen el is fogytak, de Martial visszatérhet és Greenwood is bevethető már. Folytatva a „szerencse” szálat, elég kegyetlen sorsolása volt eddig a vörös ördögöknek. Hét forduló alatt fogadták a Chelsea-t, az Arsenal-t és a Leicester-t is (7 pontot gyűjtve) és ellátogattak a West Ham, a Soton és a Wolves otthonába is, a Palace pedig szereti a nagyokat idegenben megtréfálni. Lehetett volna ettől függetlenül több pontot is gyűjteni ezeken a mérkőzéseken, de egyedül a West Ham ellen volt kilátástalan a játék, amikor elfogytak elöl, a többi mérkőzésen viszont jól játszottak. Ezért halljuk mindig Solskjaertól azt, hogy elégedett, mert az eredményeken kívül, a sok sérült ellenére veszélyesen játszik a csapat, hátul pedig érződik a stabilitás.

Az pedig fényes jövőképre vall, hogy szeptember hónap három legjobb MU játékosa Greenwood, McTominay és James. Pogba-val, Martial-al, Rashford-al, Greenwood-al és James-el elől van potenciál a támadójátékban. Csak idő kérdése, hogy mikor kerül bele az együttes egy a januárihoz hasonló jó szériába. És persze kérdés, hogy télen hoznak-e valakit. Mindenesetre Solskjaer kockáztatott, ezt az évet valamilyen szinten elengedte, de egyáltalán nem biztos, hogy nincs igaza.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/84254/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?