Blogolj!

Szoborba öntötték Ibrahimovic testét

Dorogi László

A svéd labdarúgó-fenomén fejének másolata nemcsak nyomokban tartalmazza az eredetit. Cristiano Ronaldo most biztos irigykedik rá.

Fotó: Sports Illustrated

Az elmúlt években több kiváló labdarúgó is megihlette a szobrászszakma képviselőit, nem is olyan régen például nagy port kavart a hazai és a nemzetközi sajtóban egyaránt, amikor Cristiano Ronaldo mellszobrát leplezték le. A kifejezetten rusnyára sikerült madeirai alkotást azóta lecserélték, de ez biztosan nem fog megtörténni a frissen átadott malmői Zlatan Ibrahimovic szoborral.

A svéd klasszisról egy közel három méter magas szobrot készített el Peter Linde szobrász, az alkotó egy konkrét a pillanatot örökített meg Ibrahimovic színes és pazar pályafutásából. A csatár 2015-ben a Paris Saint-Germain színeiben a Caen ellen talált kapuba, az ominózus találkozó előtt 50 olyan ember nevét írta fel testére, akik éhen haltak. A gólszerzést követően levette mezét a gólöröm közben, így az egész világ figyelmét felhívta az élelmiszer-pazarlásra és az éhező emberek szenvedéseire.

Ibrahimovic Malmöben született, így nem véletlen, hogy itt találták meg a szobor végső helyét. A 37 éves svéd csatár egyébként elnyűhetetlen, immáron évek óta a Los Angeles Galaxy színeiben futballozik az Egyesült Államokban, ahol idén is jó eséllyel pályázik a gólkirályi címre.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/84425/pics/lead_800x600.jpg
Zlatan Ibrahimovic
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?