Blogolj!

A katalán tüntetések miatt elmarad a szezon első El Clásicója

Dorogi László

A feszült katalóniai politikai helyzet miatt elhalasztják az eredetileg jövő szombatra kiírt Barcelona-Real Madrid spanyol bajnoki találkozót.

Fotó: Mirror

Nincs minden rendben Katalóniában, napok óta forrong a levegő a katalán nagyvárosokban, így Barcelonában és környékén is, ahol a katalán függetlenségi mozgalom mellett tüntetnek. A tüntetések miatt napok óta félő, hogy nem tudják megrendezni a jövő szombatra kiírt Barcelona-Real Madrid csúcstalálkozót a La Ligában, ezért a Spanyol Labdarúgó Liga azzal a kéréssel fordult a spanyol futballszövetséghez, hogy a mérkőzést ne Barcelonában, hanem Madridban rendezzék meg. Ennek az ötletnek egyik klub sem örült igazán, így végül péntek hajnalban bejelentették, hogy elhalasztják a találkozót. A szövetség egyeztetett a kormány illetékeseivel és úgy döntött, hogy december 7-én, vagy 18-án rendezik meg a világ egyik legnagyobb rangadójának első idei felvonását. 

Még kedd este is több katalóniai városban voltak tüntetések, a demonstrálók utakat és vasútvonalakat zártak le, és sok helyütt összetűzésbe keveredtek a rohamrendőrökkel, tiltakozva a katalóniai függetlenségi vezetőket börtönnel sújtó hétfői ítélet ellen. Ahogy arról több sajtóorgánum is beszámolt, a Barcelona labdarúgó-csapatának játékosait is érintették a tüntetések, a válogatott szünetről a klubhoz visszatérő Ivan Rakiticnak és Frenki De Jongnak is gyalog kellett elhagynia a barcelonai repülőteret.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/84692/pics/lead_800x600.jpg
Barcelona,Primera Division,Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?