Blogolj!

Lep*ncizta a sporikat a német válogatott bekk

Dorogi László

Vélhetően nem Holger Badstbuer volt az első aki ilyet tett a futballpályán, az pedig még biztosabb, hogy az utolsó sem. Arra viszont csúnyán ráfaragott, hogy a zajmikrofon mellett adta ki magából verbálisan a feszültséget.

Fotó: en24.news

Holger Badstuber sokkal nagyobb karriert is befuthatott volna, ha nem gátolják folyamatosan súlyosabbnál súlyosabb sérülések. A német rekordbajnok Bayern München még így is sokáig kitartott mellette, de egy idő után be kellett látniuk, nem fogja megütni a bajoroknál elvárt szintet - persze milyen jól jönne most egy középső védő Nicklas Süle súlyos sérülése után Niko Kovacnak...

Badstuber az utóbbi időben a Stuttgartban kapott második esélyt az élettől, a sváboknál pedig rendszeresen játszik is a Bundesliga 2-ben, még az is lehet, hogy jövőre újra az első osztályban látjuk, hétvégén viszont olyat tett, amit nagyon gyorsan meg is bánt.

Történt, hogy a tabellán második helyezett Stuttgart az alsóházban szerénykedő Holstein Kiel csapatát fogadta és kisebb meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett. No, Badstuber nem ezért veszítette el hidegvérét, hanem azért, mert a mérkőzés 53. percében második sárga lappal kiállította őt Benedikt Kempkes játékvezető.

A bekk ezt olyannyira zokon vette, hogy mérgében csak annyit kiabált a sporttárs után, hogy - és most szó szerint kell idéznünk:

"P*ncik vagytok!"

Badstuber nagy bánatára ezt a verbális elégtételt éppen a zajmikrofonok mellett vette a játékvezetői csapaton, ezért most a német futballszövetség azt fontolgatja, hogy példát statuálnak a 31 éves bekkel és alaposan megbüntetik - ez vélhetően többmeccses eltiltásban ölt majd testet.

A futballista egyébként a találkozó után közösségi oldalán elnézést kért az incidensért, mint írta, nem viselkedhet így példaképként és méltatlan hozzá, hogy így megfeledkezett magáról. A második sárga lappal történő kiállításért a Bundesligában alapvetően egy mérkőzésre szóló eltiltás jár, de könnyen lehet, hogy Badstuberbe sokba fog kerülni a puncizás. És nem úgy...

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/84839/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,játékvezetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?