Blogolj!

Megállíthatatlan Szoboszlai Dominik csapattársa

Dorogi László

Erling Braut Haaland már 20 gólnál tart a szezonban, pedig még az október sem ért véget. A norvég fiút már legalább fél Európa figyeli és egészen egyszerűen képtelen leállni.

Fotó: Liverpool FC

Bár a Salzburg 3-2-es vereséget szenvedett szerda este a Bajnokok Ligája csoportkörében a Napolitól, Erling Braut Haaland ezúttal is duplázni tudott. A norvég üstökös ezzel már minden sorozatot figyelembe véve 20 gólnál jár az idei szezonban és félelmetes belegondolni abba, hol állna meg a szezon végén a számláló, ha ebben az ütemben termelné tovább a találatokat. A nápolyiak ellen ráadásul egy gólját érvénytelenítette is a VAR les címén, egészen egyszerűen megállíthatatlannak tűnik a fiatal csatár.

Haaland a BL-ben három mérkőzésen hat gólnál tart, most éppen zsinórban kilenc olyan találkozónál jár, amelyen betalált, a Genk ellen egyenesen mesterhármast jegyzett. A korábbi Leeds United és Manchester City védő Alf-Inge Haaland fia egyelőre vezeti a BL góllövő listáját, három csoportmérkőzés után pedig átlagosan 36 percenként zörgeti meg az ellenfelek hálóját.

A fiatal játékost 4,5 millió euróért szerezte meg a Salzburg tavaly, ennek az összegnek biztosan a sokszorosát keresheti rajta, ha továbbadja, akár már télen. Haalandot nem meglepő módon beválasztották a Golden Boy-díjra pályázó 20 jelölt közé is, ezt az elismerést a legtehetségesebbnek vélt, Európában futballozó 20 éven aluli fiatalnak ítélik oda minden évben. A hírek szerint már olyan csapatok figyelik mint a Real Madrid vagy a Borussia Dortmund, szóval kérőben biztos nem lesz hiány.

A norvég csatár eredményeit tehetsége mellett a kemény munkának is köszönheti, a hírek szerint a Cristiano Ronaldo által követett étrend szerint táplálkozik és minden erejével azon dolgozik, hogy az európai futball meghatározó egyénisége legyen a jövőben. Mit ne mondjunk, jó úton jár.

Címkék: Bajnokok Ligája
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/84961/pics/lead_800x600.jpeg
Bajnokok Ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?