Blogolj!

Kevesen látták a Norwich kapusának parádéját

Több rossz szériája is véget ért a MU-nak, Tim Krul parádézott, büntetőket védett, ráadásul bemutatta az év védését.

Fotó: Taiwan News

Vasárnap három Premier League mérkőzést is egy időben rendeztek meg, melyek közül a legpatinásabb összecsapásnak a BL döntő visszavágója tűnt, így nem csoda, hogy ezt a mérkőzést közvetítette a tv. Ha nem lett volna ez az ütközet, akkor sem valószínű, hogy a United vendégszereplése került volna terítékre, mivel az Arsenal és az idegenben a nagyokat rendszerint felülmúló Palace városi rangadója előrébb sorolandó.

Egy szó, mint száz: a Norwich és a MU szurkolókon kívül nem valószínű, hogy sokan követték a két csapat mérkőzését.

A United 3-1-re nyert, ami több szempontból is fontos volt számukra. Egyrészt, 12 lejátszott mérkőzés után megtört a jég és egy gólnál többet tudtak szerezni egyazon mérkőzésen belül, amire legutóbb a Chelsea elleni 4-0-ra végződő augusztusi ütközet során volt példa. Ha a 2019-es PL évet nézzük, akkor 8 idegenbeli meccset követően tudott ismét otthonától távol nyerni a MU. Február óta ez volt az első alkalom, hogy két egymást követő idegenbeli mérkőzését is abszolválni tudta Solskjaer együttese (csütörtökön Szerbiában nyert a MU az EL-ben). Ráadásul, most 10 napon belül 4 találkozóján is idegenben lépnek pályára a vörös ördögök, melyből 2-őt eddig sikerrel vettek.

Visszatérve a hétvégi mérkőzéshez, beszélnünk kell Tim Krulnak, a Norwich City kapusának teljesítményéről. Az első félidőben negyed órán belül védte ki Rashford, majd Martial büntetőjét is. Emlékezhetünk rá, hogy ő volt az a kapus, akit van Gaal a 2014-es vb-n becserélt Costa Rica ellen a büntetőpárbaj előtt. Akkor hős lett, most hiába fogott meg kettőt is, a csapata vereséget szenvedett.

A két kapus, de Gea és Krul közösen tartja az egy mérkőzésen belüli legtöbb védés rekordját a Premier League-ben. A holland hálóőr a Newcastle színeiben egy 2013-as Tottenham elleni mérkőzésen fogott meg 14 lövést, míg a spanyol portás 2017-ben az Emirates-ben védte ki az Ágyúsok szemét. Veszélyben forgott ez a rekord, mivel Krul 6 védést is bemutatott az első játékrészben, végül azonban 8-nál megállt. Egyet közülük viszont érdemes kiemelni.

0-1-nél a 20 percben nemes egyszerűséggel kifejelte a gólvonaltól kb. 2 méterre álló Martial fejesét. (1:10) Lehet persze a bravúrjára azt mondani, hogy fejbe találták, de ehhez el kellett dobnia magát és hinnie a védésben. A kapusok többsége nem ugrott volna vissza a hosszú sarok irányába, miután visszalépett a rövidre, hanem elfogadta volna a gól tényét. Krul éppen az ilyen mozdulatok miatt tartja a legtöbb védés rekordját, mert az utolsó pillanatig kivár. Az pedig örök törvény kapusberkekben, hogy nagy védés után fel kell rázni a csapatot, mert ilyenkor hajlamosak megnyugodni a játékosok, amivel csökken a koncentrációjuk. Emiatt némileg a bekapott gólban Krul is hibásnak tekinthető, mert ahelyett, hogy a kapufát döngette volna meg védése örömében, a játékostársait kellett volna felráznia a következő szöglethez. Ez nem történt meg és az ilyenkor törvényszerű gól fél perccel később már jött is, amiben hatalmas szerepet játszott a dekoncentráltság.

Ha nem Krul védett volna, akár „Leicester-i” eredmény is születhetett volna, hiszen a két büntető és az említett bravúr mellett, Martial és Greenwood ziccerét is hárítani tudta a holland hálóőr. Mivel ezt a mérkőzést nem sokan láthatták, a két hárított büntetőn kívül más nem fog megmaradni az emberek fejében. Az sem, hogy Krul szabálytalanul mindkét büntetőnél mindkét lábával a rúgás előtt elhagyta a vonalat.

Címkék: Premier League
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/85173/pics/lead_800x600.jpg
Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?