Blogolj!

Kegyetlen belépője után elsírta magát a Tottenham sztárja

Dorogi László

Szon Hungmin nem egy durva játékos, de vasárnap este brutális sérülést okozott az Everton futballistájának, André Gomesnek. A portugál bokája derékszögben fityegett, a dél-koreai elkövető nem is bírta idegekkel a történteket.

Tovább tart a tavaly még BL-döntőt játszó Tottenham vesszőfutása, az észak-londoni gárda vasárnap éppen a szintén csalódást keltő szezont futó, a kieső zóna közelében imbolygó Everton ellen veszített újabb bajnoki pontokat. A találkozó viszont nem az 1-1-es végeredményről marad emlékezetes, ugyanis a 78. percben hátborzongató jeleneteknek lehettek szemtanúi a liverpooli szurkolók.

Történt ugyanis, hogy Szon Hungmin egy elveszített labdát szeretett volna visszaszerezni, csakhogy André Gomes sokkal gyorsabbnak bizonyult nála, a koreai így egy nagyon kockázatos szereléssel próbálkozott meg, de végül brutális szabálytalanságot követett el. Gomes bokája eltört, gyakorlatilag kilencven fokos szögben fityegett, elképesztő fájdalmak közepette rogyott a földre. A hozzá érkező csapattársak, de még a Tottenham futballistái is elborzadva figyelték a szenvedő középpályást, akit hosszú percekig ápoltak a gyepen, végül hordágyon vitték le a pályáról.

A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk:

Gomest még hétfőn megműtik, ugyanis később kiderült, úgy tört el a bokája, hogy elmozdultak a csontok a lábfejében. Azt egyelőre nem közölte az Everton, hogy mennyi időt kell kihagynia a portugál játékosnak, de biztosan nem lesz rövid a rehabilitáció.

"Mindenben támogatjuk Andrét és családját. Súlyosan megsérült, de száz százalékig biztos vagyok benne, hogy futballistaként és emberként is erősebbé válik, mert nagyszerű srác és igazi profi"

- nyilatkozta a találkozó után az Everton vezetőedzője, Marco Silva.

Az "összecsapás" vétkesét természetesen azonnali piros lappal kiállította a játékvezető, de Szont rendkívül megviselték a történtek. Csapattársa, Dele Alli a Sky Sportsnak nyilatkozva elmondta, amikor bement az öltözőbe, Szon teljesen össze volt törve és sírt.

"Ő az egyik legkedvesebb ember, akit ismerek, soha nem állt volna szándékában ilyesmit tenni"

- mondta Alli.

A Tottenham egyébként zsinórban tizenkettedik mérkőzésén nem tudott nyerni a Premier League-ben, talán a frusztráció is közre játszott abban, hogy végül így sikerült Szon szerelési kísérlete.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/85484/pics/lead_800x600.jpg
Premier League,Tottenham Hotspur
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?