Blogolj!

Egy fényes korszak kezdete: 33 éve vette át Ferguson a Manchester Unitedet

Éppen 33 évvel ezelőtt, ezen a napon vette át a Manchester United irányítását Alex Ferguson. A történetet mindenki ismeri: 2013-as visszavonulásáig többek közt 13 bajnoki címet, 2 Bajnokok Ligáját, 5 FA-Kupát, 4 Ligakupát és 9 Community Shieldet nyert.

Fotó: guinnessworldrecords.com

A skót szakember összesen 1500 mérkőzésen ült a United kispadján és közel 900 győzelemig jutott ezeken, nem túlzás kijelenteni, hogy a világ egyik, ha nem a legjobb menedzsere volt a futball történetében. A legemlékezetesebb mérkőzéseként az 1999-es BL döntőt tartják számon, amikor a MU a hosszabbításban fordította meg a finálét a Bayern München ellen.

Korábbi játékosa, Gary Neville a következőt mondta róla:

"Évről érvre megtartotta sikeréhségét. Sosem kételkedett a játékosai képességében. Egy igazi vezér volt, akit mindig le kellett győzni. Még azt is mindig tudta, hogyan kell elhallgattatni a hangos szomszédokat. Generációkat vezetett a nehéz úton az óriási sikerekig. Hitte, hogy ez a mentalitás soha, de soha nem érhet véget. A valaha volt legnagyszerűbb menedzser a futball történelmében."

Ferguson visszavonulása után meghatóan búcsúzott a Manchester United szurkolóitól:

"Életem legcsodálatosabb részét ti alkottátok, és ezért csakis hálával tartozom! A visszavonulásom nem jelenti azt, hogy vége van. Mindig is a klub részese leszek. Szeretnék emlékeztetni mindenkit: amikor rossz időszakokat éltem, a klub, a stáb és a játékosok is mellettem álltak. Innentől kezdve a ti feladatotok, hogy az új menedzseretek mögé álljatok!"

A skót edzőlegenda visszavonulása óta hat és fél év telt el, a United pedig azóta csak árnyéka korábbi önmagának. A bajnokságban szenved a 99-es BL döntő hőse által irányított MU, 11 forduló után csupán a 10. helyen találjuk a tabellán a Vörös Ördögöket. A januári átigazolási időszakig ezek lehetnek a United legsötétebb hónapjai Ferguson visszavonulása óta. Solskjaerék számára éppen ezért sorsdöntő lesz, hogy kiket tudnak elcsábítani a télen. Már ha a norvég marad a kispadon.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/85575/pics/lead_800x600.jpg
Manchester United,Premier League,Sir Alex Ferguson
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?