Blogolj!

Embertelen a Liverpool sorsolása, Klopp változást sürget

Dorogi László

A Bajnokok Ligája címvédőjének decemberben huszonnégy órán belül kell két mérkőzést lejátszania. Az elsőt Birminghamben, a másikat Katarban.

Fotó: Getty Images

Jürgen Klopp már korábban is élesen kritizálta az angol és a nemzetközi szövetséget az angol klubok iszonyatosan sűrű versenynaptára miatt, ám a gumiarcú németet most teljesen jogosan akasztotta ki a Liverpool sorsolásának abszurditása.

A Vörösöknek a BL-győztes jogán december közepén jelenésük van Katarban a klub-világbajnokságon, az első találkozójukat december 18-án kell lejátszaniuk a Közel-Keleten. Csakhogy, a Vörösök az Arsenal ellen egy valóságos thrillerben továbbjutottak az Angol Ligakupában, a következő körben pedig az Aston Villa otthonában futballoznak - december 17-én...

Korábban már történt ilyen a liverpooliakkal, persze nem manapság: 1986-ban a Manchester United és a Sheffield Wednesday ellen kellett egy nap leforgása alatt megküzdeniük.

"Megkérdeztük az Aston Villát, mi lenne, ha eljönnének Katarba lejátszani a kupameccset"

- poénkodott Jürgen Klopp. Persze, mást nem igazán tehet. A Liverpool megpróbálta elhalasztatni az Aston Villa elleni találkozót, ám a sorozat vezetői elutasították a Vörösök kérését, mondván, az teljesen felborítani a kupasorozat kiírását.

"Úgy hangozhat, mintha nem akarnánk a Ligakupában játszani, de ez nem igaz. Az viszont nem tetszik a sorozatban, hogy az elődöntő két fordulóból áll, nem értem miért van erre szükség"

- tette hozzá a német szakember.

A Liverpoolnak egyébként is kőkemény a sorsolása, minden sorozatban - így a Premier League-ben, az FA Kupában, az Angol Ligakupában és a Bajnokok Ligájában - is érdekeltek még a decemberi klubvébé előtt, a hétvégén ráadásul az ősz rangadóját játsszák az Anfield Roadon a Manchester City ellen a bajnokságban.

Jürgen Klopp szerint át kellene gondolni bizonyos sorozatok menetrendjét, mert a nevetségesen sűrű program nem csak az angol klubcsapatoknak okoz problémát.

"A helyzet egyértelmű, lenne is néhány megoldási lehetőség, de még nem volt olyan alkalom, hogy a FIFA, az UEFA és a bajnokságok vezetői a játékosok érdekeit tartották volna szem előtt és nem a pénztárcájukat"

- fogalmazott keményen a német szakember.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/85721/pics/lead_800x600.jpg
FIFA,Liverpool,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?