Blogolj!

Új csillag a Real Madridban – ki az a Rodrygo?

Kecskés István

A Real Madrid szerdán nagyon elverte a Galatasaray-t, a 6–0-s sikerből a brazil Rodrygo három gólt vállalt. Új csillag született a királyi gárdánál?

Rodrygo mindössze 18 éves és szerdán csúcsokat döntött. Ő a legfiatalabb brazil, aki gólt szerzett a BL-ben, emellett immár a leggyorsabb duplázó a sorozatban. 

A 2001. január 9-én született játékos édesapja is futballista volt, de nem futott be nagy karriert,  Eric Batista de Goes a brazil második ligáig jutott játékosként. Ellenben az új sztár már gyerekként is nagy csapatban futballozott, hiszen 2011-ben szerződtette őt a Santos és alig múlt el 16 esztendős, amikor felkerült az első kerethez Pelé egykori csapatában, majd néhány hónappal később már profi szerződést írt alá és 2017 novemberében be is mutatkozott a csapatban. 

Első rekordját 2018. március 1-jén állította fel, amikor a Libertadores Kupában pályára lépett. 17 évesen és 50 naposan szerepelt a sorozatban, nem volt nála fiatalabb játékos, akinek ez sikerült, majd 15 nappal később megszerezte első gólját is a kupában – természetesen ő a legfiatalabb, akinek ez sikerült. Az első mesterhármasára nyárig kellett várni, amikor a brazil bajnokságban triplázott. 

Le is csapott rá a Real Madrid, amely már 2018 nyarán megvette a játékjogát, de csak egy esztendővel később kellett csatlakoznia a spanyol kerethez. Az ára 45 millió euró volt, amit gyorsan elkezdett megszolgálni, mert az Osasuna elleni bemutatkozása alkalmával azonnal gólt is szerzett. Aztán szerdán este a BL-ben három gólt szerzett és adott mellé két gólpasszt is, vagyis a 6–0-s sikeben csak egy találatból maradt ki. 

A futballista teljesítményével elégedett Zinedine Zidane vezetőedző is, aki a szerdai meccs után nem is fogta vissza magát: 

Tizennyolc éves csak, és örülünk a teljesítményének, mert amikor játéklehetőséget kap, akkor jól dolgozik, és ma is minden tekintetben jó meccse volt. Sok mindent csinál a pályán. Nyugodtnak kell maradnia, nekünk pedig nem szabad nagy nyomás alá helyeznünk őt. Nem lep meg a játéka, mert tudjuk mindannyian, hogy milyen adottságai vannak. A három gól már talán inkább meglepő. Ő is boldog, és öröm nézni a játékát.

Rodrygo természetesen a brazil válogatott keretébe is bekerült. Az októberi meghívást a Twitteren kommentálta és köszönetet is mondott, nem is akárkinek:

Köszönöm Uram ezt a lehetőséget, hogy van okom mindig köszönetet mondanom neked!

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/85706/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?