Blogolj!

Hiába a BL-döntő, a Tottenham kirúgta Mauricio Pochettinót

Dorogi László

A londoni klub tulajdonosa elmondta, a rossz bajnoki szereplés miatt nem volt más választásuk, váltaniuk kellett.

Fotó: Sky Sports

Mauricio Pochettino öt évig irányította vezetőedzőként a Tottenhamet, tulajdonképpen ő építette fel azt a a gárdát, amely az előző idényben a klub történetének legnagyobb sikerét elérve a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt.

Az új szezont viszont nagyon rosszul kezdték a Sarkantyúsok, nyár vége óta mindössze hat mérkőzést tudtak megnyerni a Premier League-ben, jelenleg csupán a 14. pozícióban szerénykednek a tabellán, az Angol Ligakupában pedig szégyenszemre kiestek az alsóbb ligás Colchester ellen.

A klub kedd esti bejelentése szerint nemcsak az argentin tréner, de a komplett stábja is távozik Londonból.

Mauricio Pochettino 2014-ben vette át a Tottenham irányítását, egy évvel később pedig már a Ligakupa döntőjébe vezette őket, irányítása alatt háromszor zárt a Premier League legjobb három csapatában a gárda. Az argentin szakember összesen 293 mérkőzésen ült a Tottenham kispadján, összesen 160 győzelmet aratott 60 döntetlen és 73 vereség mellett.

"Különösen nehéz, de átgondolt döntést hoztunk meg. Az előző idény végén mutatott teljesítményünk és a jelenlegi szezon elején elért bajnoki eredményeink csalódást keltőek, ezért lépnünk kellett"

- nyilatkozta Daniel Levy klubelnök.

A Sky Sports már tudni véli, hogy Pochettinót igen neves szakember váltja a kispadon: a sajtóhírek szerint José Mourinho már meg is egyezett a Tottenham vezetőségével a közös folytatással kapcsolatban.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/86287/pics/lead_800x600.jpg
Premier League,Tottenham Hotspur
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?