Blogolj!

Már nem munkanélküli Mourinho, ő a Tottenham új menedzsere

Dorogi László

A Tottenham Hotspur hivatalos honlapja jelentette be, a korábban a Chelsea-t és a Manchester Unitedet is irányító portugál tréner veszi át a kedden menesztett Pochettino helyét.

Fotó: Sky Sports

Mourinho a 2022/2023-as idény végéig szóló szerződést kötött az észak-londoni klubbal.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy egy nagy tradíciókkal rendelkező és szenvedélyes szurkolótáborral bíró klubhoz csatlakozhatok. Az első csapat keretének a minősége és a klub akadémiai képzése is lenyűgöz, feldob, hogy ezekkel a játékosokkal dolgozhatok együtt a jövőben"

- nyilatkozta a portugál tréner, aki azóta nem dolgozott vezetőedzőként, hogy a Manchester United útilaput kötött a talpára az előző idény derekán.

"José személyében a labdarúgás egyik legsikeresebb vezetőedzőjét neveztük ki a klub élére. Hatalmas tapasztalattal rendelkezik, képes motiválni a játékosokat és nagyszerű stratéga. Bármilyen csapatnál dolgozott, mindenhol sikereket ért el, hiszünk abban, hogy kinevezésével új energia és hit költözik az öltözőbe"

- mondta Daniel Levy klubelnök.

Az elmúlt időszakban egyre több olyan pletykát lehetett hallani, miszerint Mauricio Pochettino elveszítette az öltözőt, több játékossal is megromlott a viszonya.

Hiába a BL-döntő, a Tottenham kirúgta Mauricio Pochettinót

A londoni klub tulajdonosa elmondta, a rossz bajnoki szereplés miatt nem volt más választásuk, váltaniuk kellett. Mauricio Pochettino öt évig irányította vezetőedzőként a Tottenhamet, tulajdonképpen ő építette fel azt a a gárdát, amely az előző idényben a klub történetének legnagyobb sikerét elérve a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt.

A Tottenham honlapja emlékeztet, José Mourinho pályafutása során 25 trófeát zsebelt be csapataival, négy különböző bajnokság aranyérmét is megszerezte, és azon három vezetőedző egyike, akinek két különböző klubbal (Porto, Inter) is sikerült megnyernie a Bajnokok Ligáját.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/86289/pics/lead_800x600.jpg
José Mourinho,Premier League,Tottenham Hotspur
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?