Blogolj!

Szalai Ádám futballisteni rangot kapott a Hoffenheim-szurkolóktól

Dorogi László

A magyar válogatott csatára öt évig futballozott a sinsheimi gárdánál, ezen időszak alatt pedig belopta magát a szurkolók szívébe. A Hoffenheim szimpatizánsai hétvégén a lelátóról üzentek neki.

Fotó: Kicker

Ritkán adatik meg egy magyar labdarúgónak mostanság, hogy nagy tiszteletben tartsák munkásságát egy olyan nemzet élvonalbeli bajnokságában, amelyben nem úgy kell összevadászni tizenegy valamire való legényt egy tűrhető válogatott kiállításához. Szalai Ádám minden kétséget kizáróan túl van már pályafutása csúcsán, de nagyon kevés magyar futballista mondhatja el magáról, hogy egy évtizeden át a német Bundesligában kergette a bőrt.

Szerencsére Ádám nemcsak kergette, olykor-olykor a hálóba is pofozta. A válogatott csatár a Real Madrid Castillából igazolt Mainzba, ahol gyorsan címlapokra került André Schürrle és Lewis Holtby társaságában. A mainzi "zenekar" a Bundesliga egyik üde színfoltja volt a 2010-es évek elején, Szalai játékára a patinás nagycsapatok is felfigyeltek. A kerneválvárosból a végül a Schalke csábította el, Gelsenkirchen után pedig Sinsheim és a Hoffenheim csapata következett, ahol öt évet húzott le, mielőtt visszatért volna a szezon kezdetén Mainzba.

Hétvégén a Mainz éppen Szalai előző csapatához, a Hoffenheimhez látogatott és nem kis meglepetésre jól el is páholta, a piros-fehérek úgy nyertek 5-1-re, hogy a teljes második félidőt emberhátrányban voltak kénytelen lejátszani, ennek ellenére tíz emberrel is négyet gurítottak a széteső sinsheimieknek.

Szalai ezúttal nem kapott játéklehetőséget mesterétől, a hazai szurkolótábor viszont nem feledkezett meg róla és visszatérése alkalmából megható üzenettel köszöntötték:

"Segítetted utunkat a Bajnokok Ligájába, olyan ember vagy, akivel szívesen találkozunk. Azok után, amit tettél, soha nem felejtünk el, Szalai Ádám futballisten"

- állt a kifeszített molinókon.

Szalai Ádám összesen száz alkalommal húzhatta magára a Hoffenheim szerelését, ezeken a mérkőzéseken 23 gólt lőtt, az egyik legfontosabbat a 2017/2018-as idény végén. Akkor többek között az ő találatának köszönhetően szereztek pontot a Borussia Dortmund ellen és szerezték meg a bronzérmet a bajnokságban, egyúttal a klub fennállása során először jutottak a Bajnokok Ligája főtáblájára.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/86528/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,Hoffenheim,Szalai Ádám
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?