Csak öt újabb fertőzöttet találtak idehaza
Az előző napi tizenhat után ez némiképp megnyugtató, egyelőre nem gyorsul a járvány.
Blogolj!

Az ember, aki érdemtelenül vesz át díjat

Kecskés István

Nem kérdés: Lionel Messi a világ egyik legjobb játékosa. 2019-ben például a Földgolyó második legjobb futballistája volt, mégis ő húzott be minden díjat.

Az Aranylabdás az Anfiled Roadon

Mondjuk van olyan, hogy valaki nem tesz semmi jelentőset mégis hozzá kerül egy elismerés. Ilyen most Lionel Messi is, aki idén megkapta a FIFA Év Játékosa elismerést, most meg az Aranylabdát. Ezek egyike sem járt neki, még akkor sem, ha valóban kivételes tehetségű futballista. Idén ugyanis minden komolyabb elismerést Virgil van Dijk, a Liverpool bekkje érdemelt (volna…) meg. 

A holland védő lényegében hibátlanul játszotta végig a szezont, amelyben ráadásul Bajnokok Ligáját nyert. Ezzel szemben Lionel Messi és katalán csapata a spanyol bajnokságban lett első, a BL-ben azért nem tudott maradandót alkotni, mert egy akkora maflást kapott Liverpoolban (4–0), hogy fal adta a másikat. Olyan vereségbe szaladtak bele, amit azóta is sokat emlegetnek és a vörök Milan elleni 2005-ös, BL-döntőben mutatott feltámadásával egyenértékű (0–3-ról egyenlített, majd 11-esekkel nyert a `Pool). 

Ez azonban kevés a sok begyöpösödött szavazónál. Túl kellene már lépni azon, hogy a labdarúgás világában csak a csatárok léteznek, közülük is leginkább csak Lionel Messi és Cristiano Ronaldo – a jegyzőkönyv kedvéért rögzítsük, hogy az idén ugyancsak egy bajnoki címet összefocizgató portugál hat aktuális BL-győztest előzött meg. Vannak ebben a szép sportágban kapusok és védők is. Persze a kedvencekkel nehéz versenyezni és lássul be, hogy megint csak egy dolog bizonyosodott be: a díjak átvételénél nem a teljesítmény a döntő, pusztán a szimpátia. Van Dijk hátvédként – hangsúlyozzuk, hogy hibátlan teljesítménnyel –, csak akkor kaphatna meg egy normális elismerést, ha mellett még minimum gólkirály is lenne. 

Persze az is lehet, hogy az Aranylabda nem egy normális elismerés…

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/86907/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?