Blogolj!

Egy hajszállal vitte el van Dijk elől az Aranylabdát Messi

Dorogi László

A France Football nyilvánosságra hozta a 2019-es Aranylabda-szavazásnak hivatalos végeredményét. Ebből az derül ki, hogy elképesztően szoros verseny döntött Messi és Virgil van Dijk között.

Fotó: SBI Soccer

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, Lionel Messi, a Barcelona klasszisa hatodik alkalommal zsebelte be a labdarúgás legnagyobb egyéni elismerésének számító Aranylabdát hétfő este Párizsban. Az argentin támadó a Bajnokok Ligája-győztes Virgil van Dijkot és a Juventusban futballozó Cristiano Ronaldót előzte meg.

Hatodszor is Lionel Messié az Aranylabda

A Barcelona klasszisa hatodik alkalommal nyerte meg a France Football szavazását, ezzel egyedüli csúcstartója a labdarúgás legrangosabb egyéni elismerésének. Az európai topfutball szinte minden jelentős képviselője összegyűlt hétfő este a párizsi Chatelet Színházban, itt tartották ugyanis a France Football Aranylabda díjátadó gáláját.

A France Football kedden nyilvánosságra hozta a szavazás részleteit is, ami arról árulkodik, hogy még a voksoló újságíróknál is nagy fejtörést okozott, hogy Messi, vagy a tökéletes szezont futó van Dijk legyen 2019 legjobb labdarúgója. A holland bekk végül csupán hét ponttal maradt el attól, hogy 2006 után ő legyen az első védőjátékos, aki megkapja az elismerést: Messi 686, van Dijk 679 pontot kapott a voksoláson.

Az eredményeket kontinensekre lebontva megfigyelhető, hogy Messi sem az ázsiai, sem az európai újságírók szerint nem volt a legjobb, mindkét helyen van Dijk végzett az élen, de összességében is elmondható, ahogy a végeredmény is mutatja, mindenhol kis különbségek alakultak ki a két labdarúgó között. Nem meglepő módon egyetlen kontinens újságíróinál nem fért a legjobb kettő közé mindkét játékos: Afrikában a szenegáli Sadio Mané lett a második Lionel Messi mögött.

Az ötszörös győztes Cristiano Ronaldónak ezúttal nem sok esélye volt a végső sikerre, 476 pontjával jócskán lemaradt a Messi-van Dijk párostól - nem véletlen, hogy meg sem jelent a párizsi gála helyszínén.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/86931/pics/lead_800x600.png
Aranylabda,Barcelona,Lionel Messi,Liverpool
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?