Blogolj!

Nemcsak a vereség fájhatott Mourinhónak Manchesterben

Dorogi László

A portugál edzőfenomén először látogatott ellenfélként az Old Traffordra azóta, hogy tavaly télen útilaput kötöttek a talpára. A szerda esti meccs duplán balul sült el: új csapata kikapott, ő pedig megsérült a partvonal mellett.

Fotó: talkSPORT

Nem kis meglepetést okozott a Tottenham Hotspur labdarúgó-csapatának tulajdonosa, Daniel Levy, amikor néhány héttel ezelőtt megköszönte a csapatot a BL-döntőig kormányzó Mauricio Pochettino vezetőedző munkáját és a helyére José Mourinhót nevezte ki. A portugál szakember nagyon sokat veszített az elmúlt években a Portóban és a Chelsea-nél - ott is csak az első etapban - megcsodált fényéből, de úgy tűnik, futballberkekben még mindig nagy tisztelet övezi szakmai tudását. Így, a bajban lévő topcsapatok - vagy azok akik a csúcsra szeretnének érni - rendszeresen felírják kívánságlistájukra a Speciális Egyes nevét, ha éppen munkanélküli, vagy inog a tompora alatt egy kispad.

Pochettino menesztésének időpontja meglehetősen indokolatlannak tűnt, hiszen tény és való, a Premier League-ben bőven-bőven várakozásokon alul teljesített a csapat, a Bajnokok Ligájában azért csak sikerült a csoportból való továbbjutás közelébe evickélniük. Levy úr mindenesetre gyorsan felejtett és elküldte a londoni klub történetének egyik legsikeresebb trénerét - aki azonban tényleg nem nyert semmit a klubbal öt éves regnálása alatt.

Az újdonság varázsa hatott a zuhanyhíradó szerint frusztrált és motiválatlan londoni futballistákra, Mourinho első három meccsét megnyerte a Tottenham kispadján, a csapat kiharcolta a BL-továbbjutást. Pedig korábban már olyan ügyekről is suttogtak a klub háza tájáról jól értesült delikvensek, hogy egyik játékos a másik asszonyával hál, a csapat több játékosa távozni akar, a viszony pedig teljesen elhidegült a csapat és a vezetőedző között.

Pochettino méltatlan eltávolítását gyorsan hurráhangulat követte, de az első pofon hamar megérkezett. A Tottenham szerda este a Manchester United otthonában lépett pályára a Premier League hétközi fordulójában és kapott ki 2-1-re. Hozzátehetjük azt is, hogy simán, mert bár az eredmény nem erről tanúskodik, a Vörös Ördögök kis túlzással lefocizták a londoniakat. És azt is hozzá kell tennünk gyorsan, hogy a manchesteri gárda is fényévekre van jelenleg attól a szinttől, amire presztízse és múltja predesztinálná.

Mourinho, akárcsak a Manchester United kispadján, elveszítette első komoly rangadóját - akkor a Manchester City tört borsot csapata orra alá -, de ami ennél is aggasztóbb, hogy az edzőváltást követő optimizmus gyorsan kipurcant a Spursnél. A portugált kimondva, kimondatlanul azért költöztették ismét Londonba, hogy győztes mentalitású csapatot faragjon a Tottenhamből, de hogy elérje ezt a célt, még nagyon sokat kell dolgoznia.

Csapata kilátástalannak tűnő játéka mellett más bosszankodni valója is akadt a portugálnak az Old Traffordon, a találkozó elején ugyanis kis híján súlyos sérülést szenvedett az oldalvonal mellett. Harry Winks, a londoniak játékosa a hazai Daniel Jamest szerette volna elválasztani a labdától, ám akkora lendülettel lépett oda ellenfelének, hogy az hatalmas lendülettel zúgott ki a játéktérről. James teste akkor kapott gellert, amikor az éppen ott tartózkodó Mourinho lábának csapódott a feje, ami első blikkre nagyon rosszul nézett ki. James mintha egy pillanatra el is veszítette volna az eszméletét, zsákként terült el a földön, de szerencsére ő is és Mourinho is megúszta az ijesztő esetet.


A Tottenham tizenöt forduló után öt győzelemmel, öt döntetlennel és öt vereséggel a nyolcadik helyet foglalja el a Premier League tabelláján, kilenc ponttal lemaradva a már BL-selejtezőt érő negyedik helyen álló Chelsea mögött.
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/87009/pics/lead_800x600.jpg
José Mourinho,Premier League,Tottenham Hotspur
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?