Blogolj!

Jaj a legyőzötteknek - de nem a Real Sociedadnál

Dorogi László

Hatalmas karácsonyi ajándékkal lepte meg egy kis spanyol falu lakóit a Real Sociedad vezetősége. Előtte persze az élvonalbeli gárda jól elagyalta a település csapatát a Király-kupában.

Fotó: Mundo Deportivo

Nem sokan kapták fel a fejüket csütörtök este a Becerril-Real Sociedad spanyol labdarúgó Király-kupa találkozó végeredményére. A La Ligában szereplő baszk gárda 8-0-ra verte a negyedosztály alján tanyázó ellenfelét, persze ez aligha meglepő egy olyan csapattól, amely néhány napja a Barcelonával is ikszelni tudott.

A San Sebastian-i alakulat vezetősége viszont úgy döntött, hogy az alapos verés után kedveskednek is valamivel a Becerril szurkolóinak, ezért a teljes település lakosságát meghívták egy tetszőleges élvonalbeli Real Sociedad mérkőzésre. Ez 754 darab belépőjegyet jelent, amit a Real fizet ki, de a Sociedad állja a becerrili futballrajongók útiköltségeit, valamint szállását is, sőt, még egy vacsorára is megvendégelik őket.

Juan Antonio Redondo, a Becerril elnöke a Marca című sportlapnak nyilatkozva elmondta, annak ellenére, hogy nagy arányú vereséget szenvedtek a Sociedad ellen, nagyon hálásak ellenfelüknek azért, amiért igazi futballfesztivált varázsoltak a faluba, valamint azért is, ahogy az első osztályú rivális kezelte őket. Az elnök természetesen elfogadta Jokin Aperribay - a Real Sociedad klubelnöke - invitálását, így a versenynaptárhoz igazodva mindenképpen ellátogatnak majd egy Sociedad meccsre.

Címkék: Primera Division
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/87831/pics/lead_800x600.jpg
Primera Division
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?