Blogolj!

Ingyen sörrel kedveskedik a Leicester City a szurkolóinak

Dorogi László

A Rókák minden várakozást felülmúlva a tabella második helyéról vágnak neki a karácsonyi futballdömpingnek, így aztán megérdemelt az ünnepi meglepetés.

Fotó: Getty Images

Angliában hosszú-hosszú évtizedekre visszanyúló szokás, hogy karácsony második napján, azaz ahogy az angolszász területeken nevezik, a Boxing Dayen stoplist és bőrlasztit ragadnak a labdarúgók, ezzel koronázva meg a legszentebb ünnepet. A legmagasabb osztály, a Premier League sem képez kivételt a szokás alól, december 26-án szinte minden klub pályára lép, tulajdonképpen az angolok már el sem tudnák képzelni a karácsonyt futball nélkül.

A karácsonyi angol futball történetéről egy évvel korábban a Blogstar hasábjain is írtunk, ám mivel az ismétlés a tudás anyja, érdemes felelevenítenünk a dolgokat.

Az angolok évtizedek óta ünneplik a stadionokban a karácsonyt

Egészen pontosan karácsony második napját, a Boxing Dayt. 1958 decembere óta ezen a napon minden élvonalbeli - és egy ideje már a másod-, harmad- és negyedosztályú - csapat pályára lép, hogy igyekezzen győzelmet rakni szurkolói karácsonyfája alá. Eshet eső, fújhat szél, lehet hétfő, kedd, vagy éppen vasárnap, december 26-a minden évben a futball ünnepe Angliában.

A sorsolás szeszélyen folytán úgy alakult, hogy idén a Boxing Dayen egymásnak feszül a listavezető és a tabella második helyezettje, ám a szezon előtt nem sokan fogadtak volna arra, hogy ez egy Leicester City-Liverpool mérkőzést jelent majd. A Rókák fantasztikus szezont futnak Brendan Rodgers irányításával, s bár az előző héten rangadót veszítettek a Manchester City ellen, amivel megszakadt kilenc mérkőzésből álló veretlenségi szériájuk, így sincs okuk a szégyenkezésre.

A Leicester City mindig is híres volt arról, hogy kiváló kapcsolatot ápol a szurkolóival, korábban ajándék téli sapkával lepték meg rajongóikat egy idegenbeli túra előtt, de összességében is elmondható, hogy angol viszonylatban a legkorrektebb jegy- és bérletárakat is Leicesterben találjuk. A Liverpool elleni rangadó előtt újabb akciót hirdetett a klub, minden, a stadionba kilátogató szurkoló kap egy ingyen sört, vagy ásványvizet, kortól és jogosítványtól függően. Az ünnepi hangulat adott, de alighanem a Rókák szimpatizánsai annak örülnének a legjobban, ha a fiaiknak sikerülne elvenni a Vörösök idei veretlenségét.

Premier League, 19. forduló, december 26.

13.30 Tottenham-Brighton
16.00 Aston Villa-Norwich
16.00 Bournemouth-Arsenal
16.00 Chelsea-Southampton
16.00 Crystal Palace-West Ham
16.00 Everton-Burnley
16.00 Sheffield United-Watford
18.30 Manchester United-Newcastle
21.00 Leicester City-Liverpool

December 27.

20.45 Wolverhampton-Manchester City

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/88019/pics/lead_800x600.png
Leicester City,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?