Blogolj!

Sokba került a Chelsea-nek a BL-mentes év

Dorogi László

A londoni kékek csaknem százmillió fontos veszteséggel zárták az előző pénzügyi évet. Ennyibe került, hogy a gárda tavaly nem szerepelt a Bajnokok Ligájában.

Fotó: Premier League

Az angol élvonalban szereplő Chelsea FC 96,6 millió fontos veszteséggel zárta az előző, június 30-án véget ért pénzügyi évet. A londoni klub keddi közleménye szerint a gazdasági társaság forgalma enyhe növekedés után 446,7 millió font volt - számolt be az MTI.

A Chelsea klubelnöke, Bruce Buck három tényezővel magyarázta a tetemes veszteséget:

- a klub továbbra is szeretne megfelelni az Európai Labdarúgó-szövetség szigorú pénzügyi előírásainak

- a gárda a gyengébb bajnoki szereplése miatt abban a pénzügyi évben nem szerepelt a Bajnokok Ligájában, és hiába nyerte meg a második számú európai klubsorozatot, az Európa-ligát, ez közel sem hozott annyit a konyhára

- komoly költségekkel járt a vezetőedző-váltás, illetve Kepa Arrizabalaga, Christian Pulisic, Mateo Kovacic és Jorginho megvásárlása.

Ez utóbbi azért is érdekes, mert az Antonio Conte helyére kinevezett Maurizio Sarri már nem dolgozik a csapat menedzsereként, az olaszt Frank Lampard váltotta a kispadon a jelenleg is futó szezon előtt.

Bruce Buck úgy fogalmazott, a bevételek következetes növelése és az elmúlt évek gondos gazdálkodása tette lehetővé, hogy jelentősen javult a játékoskeret minősége, közben pedig az UEFA pénzügyi előírásait is betartották. Erre már csak azért is szükség volt, mert az európai szövetség az előző két átigazolási időszakból kizárta a klubot, amiért megsértette az ifijátékosok átigazolására vonatkozó szabályokat.

A klubelnök szerint most a szilárd alapoknak köszönhetően jó helyzetben van a Chelsea, így a pályán is fenntarthatja sikereit, a háttérben pedig megőrizheti pénzügyi stabilitását a következő években.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/88292/pics/lead_800x600.png
Chelsea,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?