Blogolj!

Elképesztően klappol a Kloppool - újabb rekordot döntöttek meg a Vörösök

Dorogi László

Alighanem Jürgen Klopp sem számított olyan diadalmenetre, amilyet a Liverpool bemutat az idei szezonban. A Premier League éllovasa még mindig veretlen a bajnokságban, most pedig egészen unikális csúcsot döntött meg.

Fotó: Getty Images

A Bajnokok Ligája címvédője éppen a BL-döntő "visszavágóját" játszotta le a Premier League-ben szombaton és győzte le újfent a Tottenhamet. A mérkőzés egyetlen gólját Roberto Firmino szerezte az első játékrész hajrájában, ami elegendőnek bizonyult az újabb három pont bezsebeléséhez.

Olybá tűnik, ezt a Liverpoolt most nincs csapat a világon, amelyik meg tudná állítani - Mourinho alakulatának legyen mondva, a helyzetek alapján benne volt a levegőben egy Tottenham egyenlítés, de akár a győzelem is -, egyesek már azt rebesgetik, hogy csatlakozhatnak a dicső, 2003/2004-es Arsenalhoz, amely a liga történetének egyetlen olyan gárdája, amelyik veretlenül lett bajnok.

A Vörösök a Spurs elleni sikerrel 21 forduló után 61 egységgel állnak a bajnokságban, erre korábban még egyetlen európai topbajnokság csapata sem volt képes: a Bayern München a 2013/2014-es, a Manchester City a 2017/2018-as, a Paris Saint-Germain és a Juventus pedig a 2018/2019-es idényben egyaránt 59 ponttal állt 21 kör után, ezek a csapatok tartották eddig holtversenyben a csúcsot.

A Liverpool mérlege még félelmetesebb, ha hozzátesszük, hogy legutóbbi 21 bajnokijából csak egyet nem nyert meg, de azon sem kapott ki. Jövő hétvégén az Old Traffordra utazik a Klopp-legénység, a Vörös Ördögök pedig nagyon fenik a fogukat a verhetetlen Liverpoolra. Aztán persze az is lehet, hogy hiába.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/88792/pics/lead_800x600.jpg
Liverpool,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?