Blogolj!

Papírok nélkül edzi a Herthát a korábbi szövetségi kapitány?

Dorogi László

Furcsa sztori tartja lázban a német sportsajtót szerda óta. A galibát a korábbi német szövetségi kapitány, jelenlegi Hertha-vezetőedző, Jürgen Klinsmann okozza, aki könnyen lehet, hogy arra jogosító iratok nélkül dirigálja a fővárosi együttest.

Fotó: bz-berlin.de

Könnyen lehet, hogy Jürgen Klinsmannak a lelátóról kell végignéznie csapata, a Hertha BSC Bayern elleni Bundesliga-mérkőzését vasárnap. Az ok pitiánernek tűnik, mégis érdekes kérdéseket vet fel.

A Bild arról számolt be szerdán, hogy a szakembernek lejártak az edzői papírjai, így amíg nem hosszabbítja meg, és nem mutatja be a Német Labdarúgó Szövetségnek azokat, addig nem ülhet le a fővárosi gárda kispadjára. A német szabályok szerint az edzői képesítést adó papírokat három évente meg kell újítania a szakembereknek, ezt pedig úgy tudják megtenni, ha részt vesznek különböző előirányzott képzéseken, tanfolyamokon.

Bár szerdán még arról szóltak a hírek, hogy Klinsmann papírjai tulajdonképpen nem is jártak le, csak éppen valahol az Egyesült Államokban vannak - korábban ott dolgozott a tréner és a családja ott is él -, ám elkeveredtek, ezért most nem tudja bemutatni azokat a német szövetség illetékeseinek.

Klinsmann azzal takarózott, hogy amikor novemberben Németországba utazott, még meg sem fordult a fejében, hogy szüksége lehet az edzői mivoltát hitelesítő dokumentumokra, hiszen még nem tudta, hogy a Hertha edzője lesz, s bár karácsonykor járt otthon a tengerentúlon, akkor meg elfelejtette magával hozni a papírokat.

A sztori kicsit mégis sántít, ugyanis ha az ominózus papírok tényleg kaliforniai otthonának egyik asztalfiókjaiban hevernek, az egyúttal azt is jelenti, hogy sosem mutatta be azokat a német szövetségnek, ergo úgy irányít egy Bundesliga-csapatot hónapok óta, hogy arra hivatalosan nem is biztos hogy jogosult.

A német futballszövetség edzői akadémiájának vezetője, Tobias Haput úgy nyilatkozott, hogy egyelőre ellenőrzik az iratokat, ha ebből indulunk ki, akkor a papírok tényleg megvannak valahol, csak a lejárati idejük kérdéses. Haupt viszont azt is leszögezte, hogy bár Klinsmann alapos szakember, a német válogatott örökös csapatkapitánya és a német futball is rengeteget köszönhet neki, bizonyos szabályok azért rá is vonatkoznak, így ellenőrizni fogják azt, hogy megszegett-e ezek közül egyet is.

A Herthának egyébként kifejezetten jót tett Klinsmann érkezése, féltávnál a tizenkettedik helyen állnak a Bundesligában, de volt ennél sokkal rosszabb is a helyzet Ante Covic dirigálása alatt. A Bayernnal viszont idegenben is ikszelni tudtak még az őszi nyitó fordulóban, ám ha Klinsmann nem ülhet le a kispadra a bajorok ellen, az bizony nagyon fájhat a fővárosiaknak.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/88978/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,Hertha BSC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?