Blogolj!

Angol vécét csinált a városi rivális gyepszőnyegéből a sheffieldi fanatikus

Dorogi László

A bélsár-ürítő akciót videóra rögzítette a delikvens, majd szépen az internet szárnyára ültette a felvételt. Nagyot ment.

A városi rivalizálásnak különböző szintjei vannak a futballvilágban. Vannak a kifejezetten barátságos kapcsolatok az egy közigazgatási területen belülre szorított klubok között, bár ilyenről nem igazán hallani. Aztán vannak a komolyabb érdekellentétek, mint mondjuk a Celtic és a Rangers esetében Skóciában, ahol egyenesen vallási okokra vezethető vissza az évtizedes konfliktus. Akadnak olyan ellentétek, amelyek a csapatok különböző társadalmi osztályokhoz fűződő viszonyai miatt alakultak ki, mint mondjuk Argentínában a Boca Juniors és a River Plate szimpatizánsai között.

És persze vannak olyan ellentétek is, amelyek egészen egyszerűen a két dudás egy csárdában meg nem férése miatt pattantak ki. Valami ilyesmi lehet a helyzet az angliai Sheffield városában is, amit két elképesztően patinás klub tudhat magáénak. Az évtizedek során a Sheffield United és a Sheffield Wednesday is járt a mennyekben és a poklokban egyaránt, most éppen a United éli szebb napjait. Olyannyira, hogy újoncként az európai kupahelyek egyikéért küzdenek a Premier League-ben.

Ilyenkor azért akad bőven mit odatörölni a városi ellenlábas orrai alá, s hát bátrabban is hangoskodik az ember. Éppen ezért, a másodosztályban vitézkedő Sheffield Wednesdaynek kifejezetten szar hétvégéje lehetett és nem azért, mert ikszeltek a Barnsely otthonában. Sokkal inkább azért, mert amíg szeretett otthonuktól távol futballozgattak, addig egy United szurkoló úgy döntött, angol wc-t csinál a Hillsborough Stadion gyepszőnyegéből.

Az őrült fanatikus beszökött a Wednesday arénájának küzdőterére, majd a középkör közepén elhelyezte a kaksamétáját. A bélsár-ürítő akciót videóra vette, majd szépen az internet szárnyaira csüccsentette és a felvétel nagyot is futott az online világban. A yardok később elfogták a kakitányt, és kiszabták rá méltó büntetését, mi pedig örülhetünk, hogy a felvétel már nem elérhető.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/90236/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?