Blogolj!

A Hertha-szurkolók Dárdait akarják

Dorogi László

A berlini Bundesliga-csapata szimpatizánsai levelet írtak Michael Preetz sportigazgatónak, hogy legyen olyan kedves, ültesse vissza a korábbi magyar szövetségi kapitányt a kispadra.

Fotó: Sport1tv.hu

Ahogy arról korábban mi is írtunk, akad baj Berlinben bőven. Jürgen Klinsmann, a Hertha BSC vezetőedzője néhány héttel kinevezését követően benyújtotta villámcsapás-szerűen csapta le a klubvezetés asztalára lemondását, így a fővárosiak már két vezetőedzőt fogyasztottak el az idei szezonban.

Az idő Dárdainak dolgozik a Herthánál

Valami rettenetesen bűzlik Berlinben. A korábbi német szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann kedden hajította rá az internetre sistergő meglepetésbombáját: úgy döntött, tizenegy kőkemény munkahét után feláll a Hertha BSC kispadjáról. Jött, látott, nem győzött. A döntés mégis furcsa.

A berlini alakulat Ante Covic vezetésével vágott neki az idénynek, miután Preetz négy és fél évnyi vezetőedzői szolgálat után ajtót mutatott Dárdai Pálnak. A korábbi magyar szövetségi kapitánynak azóta voltak megkeresései, többek között például Kölnből is, de sehol nem vállalt munkát. Lehet, hogy jól tette, ugyanis a Hertha-szurkolók most nagyon szeretnék, hogy visszatérjen.

Hogy nem csak a levegőbe beszélnek, mi sem bizonyítja jobban: a szurkolók nyílt levelet írtak Michael Preetznek és a berlini klubvezetésnek, hogy haladéktalanul nevezzék ki a korábbi magyar sikeredzőt. Az online petíciót bárki aláírhatja, és elsősorban arra kérik Preetz-t, hogy ne legyen vaskalapos, rendezze megromlott viszonyát Dárdaival.

A magyar szakember nem régen a Borsnak nyilatkozott jövőjével kapcsolatban, ahol elmondta: egyelőre senki nem kereste meg a Herthától, szóval nem téma az edzősködés nála a berliniek első csapatánál és egyébként is szabadságát tölti az idei nyár végéig.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/90433/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,Dárdai Pál,Hertha BSC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?