Blogolj!

Nem megy a csapatodnak? Bírózz egy jót!

Dorogi László

Nehezen veszi be Aurelio De Laurentiis gyomra, hogy a csapata végig szerencsétlenkedi a szezont. A Napolinak nagyon nem megy a játék, közel s távol nincsenek a BL-indulást érő helyektől. Pedig tavaly még a Juventus legnagyobb kihívóinak számítottak a Serie A-ban.

Fotó: goal.com

Izgalmasan alakul az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság idei szezonja, a félszezonon túl úgy fest, hármas versenyfutás lesz a scudettóért a Juventus, az Inter és a Lazio között. Az idény kezdete előtt sokan ebbe a küzdelembe várták a Napolit is, de a dél-olaszoknál valami rettenetesen félresiklott. A csapat jelenleg csupán 11. a Serie A-ban, legutóbb éppen a kiesés ellen menekülő Leccétől kaptak ki, s bár akadnak biztató jelek - mint például az Inter elleni Olasz Kupa elődöntő első meccsének megnyerése, vagy a BL-nyolcaddöntős szereplés -, összességében nem erről álmodott Aurelio de Laurentiis klubelnök.

Carlo Ancelottinak az állásába is került a pocsék ősz, Gennaro Gattuso pedig egyelőre nem tudta stabilizálni a jó formát a gárdánál. Térjünk is vissza gyorsan a Lecce elleni buktára, ami alaposan kiütötte a biztosítékot De Laurentiis úrnál. A Napoli klubelnöke bírózott is egy jót, egy kérdéses VAR-döntés után. Történt akkor, hogy a nápolyiak lengyel csatára, Arkadiusz Milik egy akció végén feldobta magát a tizenhatoson belül, ám a felvételekből kitűnt, kicsit megkoccantották a bokáját. Ennek ellenére a játékvezető sárga lapot neki műesésért és szabadrúgást ítélt meg a Leccének.

"Mindig is úgy gondoltam, hogy valamilyen választható vagy kötelező rendszerre szükség van. Ez elkerülhetetlen. Azonban, ha egy játékvezető az inkompetenciája vagy az arroganciája miatt úgy dönt, nem használja a VAR-t, azzal bűnt követ el a sportra nézve, mert befolyásolja a végeredményt. Tudomásul kell venni, hogy a futball nem csak egy játék. Üzlet is egyben, az eredményeknek pedig súlyos gazdasági következményei vannak"

- nyilatkozta a Corriere dello Sportnak a Napoli elnöke.

"Ebben a szezonban egy csomó büntetőt elvettek a Napolitól. Ezt nem csak én mondom, mert a médiában több helyen is elismerték. Ha a hibák láncolata 200 millió eurós veszteséget eredményez, ki fogja azt visszafizetni? Szerintem néhány magas szintű ügyvéd örömmel vetné bele magát ezekbe az ügyekbe. Soha ne mondd, hogy soha. Mi van akkor, ha hat-hét klub, amelyet súlyos bírói tévedések sújtottak, a játék beszüntetése mellett dönt? Traumatikus lenne, de talán ez segítene megtörni a gyenge irányítást és a gondatlanságot."

De Laurentiisnek lenne is ötlete arra, miként VARiálják át a videóbírós szisztémát, szerinte a teniszben alkalmazott challenge-rendszerhez hasonlót kéne alkalmazni a futballban is.

"Ez a legkevesebb, amit megtehetnek, talán már el is késtek. Úgy vélem, két challenge - mindegyik félidőben egy - elegendő lenne. Az edzők a leginkább nyilvánvaló esetekben kikérhetnék a felülvizsgálatot, utána pedig a játékvezetőknek a monitor előtt magyarázatot kellene adniuk a döntésről. Ez az edző szent és sérthetetlen joga"

- jelentette ki az elnök, aki hajlandó lenne perelni is, hogy bizonyítsa igazát.

Címkék: Napoli, Serie A, VAR
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/90522/pics/lead_800x600.jpg
Napoli,Serie A,VAR
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?