Blogolj!

Rekordsebességgel lehet bajnok a Liverpool

Dorogi László

A Vörösök még soha nem szereztek bajnoki címet a Premier League-érában, de úgy fest, erre már nem kell sokáig várniuk.

Fotó: liverpoolfc.com

Hiába lapozgatjuk a naptárat, azt gondolva közben, káprázik a szemünk, nem, jól látjuk: a Liverpool február 16-án úgy vezeti a Premier League tabelláját, hogy még mindig nem szenvedett vereséget a szezonban. Jürgen Klopp együttese szombaton a Norwich otthonából vitte el a pontokat, s jelenleg 26 egységgel előzik meg az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Manchester City-t.

Ha felütjük a históriás könyveket, azt látjuk, a Premier League-éra kezdete óta a legnagyobb különbséggel az 1999/2000-ben vitézkedő Manchester United tudott felülni az angol bajnokság trónjára. Sir Alex Ferguson tanítványai akkor 18 pontot vertek a másodikra és április végén bajnoki címet ünnepelhettek a 34. fordulóban.

Nos, ha a Liverpool továbbra is ilyen ütemben nyeri a mérkőzéseit, könnyen lehet, hogy sokáig megdönthetetlen módon adja át a múltnak a Manchester csúcsát. Amennyiben Jürgen Klopp tanítványai ugyanis a következő öt bajnoki mérkőzésüket megnyerik a Premier League-ben, úgy március 21-én, a Crystal Palace ellen koronázhatják meg idei teljesítményüket. - hét fordulóval a bajnoki pontvadászat vége előtt. Persze, már az is megtörténhet, hogy ennél is hamarabb lezárja a lényegi kérdéseket a liverpooli gárda, ugyanis közel sem biztos, hogy a következő két évre a BL-től elmeszelt City minden hátralévő mérkőzését megnyeri. Sőt...

A Manchester City-vel statuál példát az európai szövetség

Korábban soha nem látott súlyos büntetést szabott ki az UEFA a Premier League előző két idényének bajnokára: a Manchester City a következő két évben nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában, ezen felül 30 millió euróra is megvágták a kékeket a pénzügyi fair play megszegése miatt. Aligha kell ecsetelnünk, melyik szankció a súlyosabb.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/90506/pics/lead_800x600.jpeg
Anglia,Liverpool,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?