Blogolj!

Székkel dobálták meg a Porto afrikai futballistáját

Dorogi László

Durva atrocitásokat élt át Moussa Marega, amikor csapata a Vitoria Guimaraes otthonába látogatott. A Porto futballistája gólt szerzett, a hazai szurkolók jutalmul megdobálták székkel.

Fotó: Bleacher Report

Nem mindennapi jeleneteknek lehetett szemtanúja az, aki megnézte a Vitoria Guimaraes-Porto összecsapást a portugál élvonalbeli bajnokságból. A portóiak 2-1-re nyerték meg a találkozót, a mindent eldöntő találatot Moussa Marega, a vendégek mali játékosa szerezte a hatvanadik percben, de közel sem a futballról szólt az ütközet.

Hogy a bekapott gól, vagy az afrikai futballista különc gólöröme pattintotta el az idegeit a guimaraesi drukkereknek, az egyelőre tisztázatlan, mindenesetre az ünneplő Marega irányába megindítottak egy villám attakot és a lelátóból kitépett székeket zúdítottak a labdarúgó irányába.


Ez még meg sem kottyant Maregának - ősi rivalizálásról révén szó - nem vette fel a székdobálós incidenst, ezután viszont folyamatosan rasszista megjegyzésekkel bombázták a hazai fanatikusok, ami viszont már betette a kaput a játékosnak. Hiába próbálták társai jobb belátásra bírni, Marega nem volt hajlandó ilyen ellenséges közegben tovább futballozni, ezért levonult a pályáról.


A felbőszült focista azért még rászórt pár szitkot az őt fújoló nézőseregre és középső ujjal feladott jókívánságai is célba értek. Marega a botrányos mérkőzés után Instagramján tett közzé posztot, de nem fogalmazott finoman.

"Csak azt szeretném mondani ezeknek az idiótáknak, hogy menjenek a fenébe"

- írta a játékos, aki szerint a játékvezető keze is vastagon benne van abban, hogy a helyzet idáig fajult.

"Remélem, hogy soha többé nem látlak a futballpályán, szégyen vagy!"

- üzent a sporinak.

A Porto közleményben állt ki játékosa mellett.

"Egy család vagyunk, nemzetiségtől, bőrszíntől, hajszíntől függetlenül. Mind emberek vagyunk, tiszteletet érdemlünk. Sajnálatos ami történt"

- írták.

A Porto jelenleg a második helyet foglalja el a tabellán a portugál élvonalban egy ponttal lemaradva a listavezető Benfica mögött, de tizenhat egységgel megelőzve a harmadik Bragát.

Címkék: Portugália
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/90548/pics/lead_800x600.jpg
Portugália
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?