Blogolj!

Seria A: zárt kapus meccseket rendezhetnek a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány által érintett területeken zárt kapuk mögött rendezhetik meg az olasz labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit.

Fotó: nlc.hu

Paolo Dal Pinto, a bajnokságot szervező Serie A elnöke hétfőn levelet írt az olasz kormánynak, miszerint a találkozók elhalasztása helyett azt javasolja, hogy a fertőzéssel érintett területeken játszó együttesek nézők nélkül lépjenek pályára. Ennek oka elsősorban az, hogy a nyári Európa-bajnokság miatt a küzdelmeknek május 14-ig be kell fejeződniük.

A sportminiszter Vincenzo Spadafora ugyancsak ezzel a javaslattal élt az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte felé. Döntés ezzel kapcsolatban később várható.

„Fennáll a lehetősége, hogy a következő hetekben a sportesemények zárt kapusak legyenek, ugyanis akkor az emberek könnyebben maradnak otthon”

– fogalmazott Maurizio Casasco, az Olasz Sportgyógyászati Szövetség elnöke, aki hangsúlyozta, hogy nem csak a labdarúgásra vonatkozhat a megszorítás.

A Lombardia és Veneto tartományt sújtó koronavírus-járvány miatt vasárnap négy összecsapás – az Atalanta–Sassuolo, a Verona–Cagliari, a Torino–Parma és az Internazionale–Sampdoria – maradt el az olasz első osztályban, míg a harmadosztály teljes hétközi fordulóját törölték.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Inter normál körülmények között lejátszhatja-e csütörtökön a bolgár Ludogorec elleni Európa-liga-visszavágóját.

Most vasárnap egyébként a bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú Juventus–Internazionale rangadó kerülne megrendezésre az olasz élvonalban.

A legfrissebb adatok szerint immár heten veszítették életüket a koronavírus okozta fertőzés nyomán, ebből hatan az északnyugat-olaszországi Lombardia tartományban. A fertőzöttek száma meghaladja a 200-t, ebből több mint 170 személyt Lombardiában, több mint 30-at Venetóban tartanak számon.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/90904/pics/lead_800x600.jpg
külföldi foci,Serie A
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?