Blogolj!

Botrány Sinsheimben, nagy balhét csaptak a Bayern szurkolói

Dorogi László

Egészen szürreális jelenetsorral zárult a Hoffenheim-Bayern München Bundesliga-találkozó: a két csapat játékosai egymásnak passzolgattak az utolsó negyed órában, miközben a bajor szurkolók a Hoffenheim tulajdonosát gyalázták.

Németországban komoly ellenérzéseket táplálnak a tradicionális futballklubok szurkolói az úgy nevezett pénzcsapatok, magyarul a Hoffenheim és az RB Leipzig ellen. A szurkolótáborok úgy gondolják, ez a két csapat bevásárolta magát az élvonalba és a sikereiket - már ha lehet erről beszélni - mind-mind a gazdag tulajdonosoknak köszönhetik.

A Borussia Dortmund szurkolótáborát például a héten tiltották ki a következő négy évre a Hoffenheim stadionjából, amiért a fekete-sárga fanatikusok rendszeresen szájukra veszik Dietmar Hoppnak, a Hoffenheim tulajdonosának a nevét és finoman szóval sem azt kérdezgetik, hogy az édesanyja hogy van.

Könnyen lehet, hogy a bajor szimpatizánsok sem látogatnak egy darabig Sinsheimbe, szombat délután ugyanis jókora perpatvart okoztak a rekordbajnok Hoffenheim elleni idegenbeli mérkőzésén. A Bayern-drukkerek transzparensekkel üzentek Hopp úrnak nem éppen irodalmi stílusban. Bár a hangosbemondó figyelmeztette a szurkolókat, ha nem hagynak fel a gyalázkodó transzparensek mutogatásával, akkor rövidre zárhatja a játékvezető a találkozót, s kétszer bizony félbe is kellett szakítani a meccset.

A második kényszerszünetben a hazai és vendég játékosok megbeszélték, hogy az utolsó negyed órát csak lelazázzák a pályán, így egészen szürreális jelenetekkel ért véget a mérkőzés, kék és piros mezes labdarúgók passzolgattak egymásnak, vagy éppen dekázgattak egyet-kettőt, ha hozzájuk került a labda, és várták, hogy lepörögjenek a fennmaradó másodpercek. Ha ugyanis a játékvezető harmadik alkalommal is félbeszakította volna a meccset, ott véget is ért volna végleg, és még a bajorok tükörsima győzelme is veszélybe került volna a zöld asztalnál.


A találkozót ugyanis 6-0-ra nyerte meg a Bayern München. Csakhogy erre nem sokan fognak emlékezni.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/91137/pics/lead_800x600.jpg
Bayern München,Bundesliga,Hoffenheim
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?