Blogolj!

Egy hónapos pihenőre küldheti a koronavírus az olasz klubokat

Dorogi László

Az ANSA hírügynökség információi szerint az olasz kormány fontolóra vette, hogy a koronavírus-járvány miatt egy hónapra felfüggesszen minden sporteseményt az országban.

Fotó: Bleacher Report

Az elmúlt hetekben másról sem hallani a világban, mint az újfajta koronavírus-járványról és annak terjedéséről. A sajtó gyakorlatilag percről percre, betegről betegre közöl újabbnál újabb információkat és bizony eljutottunk arra a szinte, hogy mára egy kicsit mindenki orvos-szakértővé változott a témában. A járvány komoly fennakadásokat okoz a sportvilágban is, sorra mondják le, vagy halasztják el a különböző versenyeket, olimpiai kvalifikációs tornákat, így már az is felmerült, hogy a nyári, tokiói ötkarikás játékok megrendezése is veszélybe kerülhet.

Olaszországban nagyjából három hete jelent meg a vírus, azóta pedig a biztonsági intézkedések ellenére egyre több beteget regisztrálnak. Hétfőről keddre 428 új koronavírusos megbetegedést jegyeztek fel a dél-európai országban, a halottak száma pedig 79-re növekedett. Ennek következtében több sporteseményt halasztottak el, vagy nyilvánítottak zárt kapussá az elmúlt időszakban, a Serie A-ban például elmaradt a végső esetben akár a bajnoki címről is dönthető Juventus-Internazionale rangadó, de a torinói klub szerdai, Milan ellen vívandó Olasz Kupa elődöntő visszavágóját is elhalasztották.

Szintén elmarad a női vízilabdások Triesztbe tervezett olimpiai kvalifikációs tornája, amelyen a magyar válogatott is érintett, de több kosárlabda és vízilabda mérkőzést is töröltek. Az olasz kormány a járvány miatt most azt tervezi, hogy egy teljes hónapra felfüggeszt minden sporteseményt és bajnokságot az országban. Ezt a javaslatot a tudományos közösség terjesztette elő, ugyanis az ilyen tömegrendezvényeken fennáll a veszélye annak, hogy az emberek nem tartják be a biztonságosnak vélt egyméteres távolságot egymástól és gyorsabban terjed a vírus.

Amennyiben valóban felfüggesztik a Serie A - és más bajnokságok - küzdelmeit, komolyan veszélybe kerülhet a pontvadászat befejezése. A nemzeti labdarúgó-bajnokságoknak a nyári Európa-bajnokság miatt legkésőbb május végén be kell fejeződniük, márpedig ha egy komplett hónap kiesne az olasz bajnokságból, gyakorlatilag nem lenne esély az elhalasztott mérkőzések pótlására a sűrű menetrend miatt.

Egyes pletykák szerint az is előfordulhat, hogy a bajnokság pillanatnyi állásával véget is vetnek az idei szezonnak, persze aligha kell mondanunk, ez mennyire igazságtalan lenne, mind a bajnoki címért, mind a kiesés ellen folytatott harcban érintett csapatokkal szemben.

Címkék: Olaszország, Serie A
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/91284/pics/lead_800x600.jpg
Olaszország,Serie A
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?