Blogolj!

Csőbe húzták Ronaldinhóékat? Börtönben marad a brazil sztár!

Dorogi László

A brazil futballsztárt és testvérét szerdán vették őrizetbe Paraguayban hamis útlevél birtoklása miatt. Az ügyben eljáró bíró elrendelte a korábbi klasszis letartóztatását. Adott esetben akár fél évig is rácsok mögött maradhatnak.

Fotó: BBC

Nincs jó hete Ronaldinhónak, a brazilok Aranylabdásának. A profi futballtól már visszavonult szupersztár szerdán Paraguayba utazott testvérével, Roberto Assis-szal, csakhogy megérkezésük után nem sokkal a szállodai szobájukban lekapcsolta őket a helyi rendőrség. A vád: hamis útlevél birtoklása.

Mint később kiderült, a brazil hatóságok 2018-ban bevonták Ronaldinho útlevelét, mert nem fizetett be egy 2 millió eurónak megfelelő bírságot, amit azért szabdtak ki rá, mert egy természetvédelmi területen építkezett engedély nélkül. Bár hírek nem érkeztek arról, hogy Ronaldinho visszakapta volna az okmányát, a budapesti teqball-világbajnokságra - amely sportágnak nemzetközi nagykövete - már olyan brazil útlevéllel érkezett, amellyel nem volt semmi probléma.

Az őrizetbe vételt követően Ronaldinhóék azt mondták a rendőröknek, hogy Sao Paolóból brazil útlevéllel érkeztek meg Paraguayba - ahová egyébként egy kaszinótulajdonos hívta meg őket, hogy részt vegyenek egy gyerekeknek szóló jótékonysági rendezvényen -, majd a reptéren két, a nevükre szóló paraguayi útlevelet nyomtak a kezükbe. Ez viszont a helyi törvények szerint illegális, ugyanis Ronaldinhóék nem rendelkeznek paraguayi állampolgársággal, így paraguayi útlevelet sem birtokolhatnak.

A korábbi labdarúgót és testvérét szerda este vették őrizetbe, majd az ügyben eljáró bíró pénteken döntött úgy, hogy börtönbe kell vonulniuk. Bár a vétkesek kérték, hogy amíg tart az ügy kivizsgálása, házi őrizetbe kerülhessenek, ezt a kérést azonban elutasította a bíró, mondván, fennállna annak az esélye, hogy elhagyják az országot.

A paraguayi törvények szerint a bíróságnak hat hónapja van arra, hogy eljárjon az ügyben, így szélsőséges esetben akár a következő fél évben is börtönben maradhat a korábbi klasszis, de Ronaldinho ügyvédei várhatóan napokon belül fellebbeznek az ítélet ellen. Tarek Tuma, a brazil csillag jogi képviselője elmondta, Ronaldinho egészen egyszerűen nem érti, mi történik vele, ő nem tett semmi törvényelleneset.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/91495/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?