Blogolj!

Cristiano Ronaldo nem alakítja át szállodáit kórházakká

Dorogi László

Újabb hatalmas kamuhír kapott szárnyra a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, amelynek célpontjába a házi karanténban lévő Cristiano Ronaldo került.

Fotó: Marca

Az egyik legnagyobb negatív hozadéka az új koronavírus-járványnak, hogy gombamód elszaporodtak a világhálón a hoax-ok, az álhírek, a fake news gyárak pedig a kattintásszám növelése érdekében gőzerővel dübörögnek. Az emberek meg félnek, információra van szükségük, a lehető leggyorsabban.

Ezt használják ki azok az aljas gazemberek, akik nagyobbnál nagyobb valótlanságokat állítanak, hogy elképesztő kattintásbummot generáljanak. Így aztán nagyon könnyű belefutni a késbe, és benyelni az álhíreket. A spanyol Marca finoman fogalmazva sem nevezhető nyeretlen kétévesnek a sportmédia-piacon, kifejezetten ritkán hoznak le olyan híreket, amelyek minden valóságalapot nélkülöznek.

Ezúttal viszont tátott szájjal sétáltak a férfi nemiszerv-rengetegbe, amikor hiteltelen forrásokra hivatkozva megírták: a Juventus ötszörös aranylabdás klasszisa, Cristiano Ronaldo átalakítja liszaboni és madeirai szállodáit kórházakká, teszi mindezt a saját pénzéből, hogy koronavírusos-fertőzötteket lehessen ápolni. A hír szerint az ott dolgozó orvosok és ápolók bérét is ő állta volna, de ebből semmi sem igaz.

A Marca egy portugál Facebook-oldalra hivatkozva közölte az álhírt, de a portál nem sokkal később elismerte, hogy szégyen szemre megvezették őket. Hiába kereste a spanyol sportlap a futballistát, vagy közeli hozzátartozóit, nem tudta elérni őket, de mivel igaznak vélték a hírt, közzétették. Kár volt.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/91807/pics/lead_800x600.jpg
Cristiano Ronaldo,Juventus,Portugália,Serie A
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?