Blogolj!

Igazságtalan lenne, ha a Liverpool nem kaphatná meg a bajnoki címet

Dorogi László

Az Angol Labdarúgó-szövetség, a Premier League, valamint a másod-, harmad- és negyedosztályt magában foglaló EFL úgy döntött, hogy április 30-ig meghosszabbítja a bajnokságok felfüggesztését Angliában.

A szigetországban néhány héttel később függesztették fel a futballt, mint az új típusú koronavírus-járvány európai gócpontjának számító Olaszországban, ám végül az angol labdarúgás is belátta, az lesz a legjobb, ha nem rendeznek mérkőzéseket. Az eredeti tervek szerint április 3-ig szólt a felfüggesztés, ám az FA, a Premier League és az EFL, valamint a női labdarúgókat képviselő szervezet csütörtöki ülésén az a határozat született, hogy minden hivatalos mérkőzést legalább április 30-ig felfüggesztenek Nagy-Britanniában.

A szervezetek üdvözölték az UEFA keddi döntését, miszerint egy évvel elhalasztotta a nyári Európa-bajnokság megrendezését, ugyanis szerintük így biztosan lehetőség nyílik az európai labdarúgó-bajnokságok befejezésére - már persze, ha javul a járványhelyzet. Az FA versenyszabályzata szerint a 2019/2020-as idény minden versenysorozatának be kellett volna fejeződnie június elsejéig, ezt az időpontot viszont most határozatlan időre felfüggesztette a szövetség.

Paul Barber, a Premier League-ben szereplő Brighton ügyvezető igazgatója egy sok vitát generáló kérdésben is kérdést foglalt, a BBC-nek nyilatkozva elmondta, igazságtalan lenne a Liverpoollal szemben, ha azért nem lehetne bajnok, mert törlik a bajnokság hátralévő részét. A Vörösök harminc év után lehetnének ismét bajnokok a Premier Leauge-éra bevezetése óta ez egyszer sem sikerült nekik. Jelenleg 25 pontos előnnyel vezeti a PL tabelláját Jürgen Klopp csapata.

Az Angol Labdarúgó Liga mindeközben bejelentette, hogy 50 millió font összértékű azonnali támogatást nyújt a másod-, harmad- és negyedosztályú kluboknak. A döntést azért hozták meg, hogy ezzel is segítsék azokat az egyesületeket, amelyek gazdasági szempontból is megszenvedik a koronavírus-járvány hatásait.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/92023/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Liverpool,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?