Blogolj!

BL-meccs robbanthatta be a koronavírust Észak-Olaszországban

Dorogi László

A bergamói Atalanta fennállásának legszebb időszakát éli. A csapat története során először jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe, most mégis könnyen lehet, hogy ez okozza sokak vesztét.

Fotó: The Sun

Olaszország napról napra nyögi az új típusú koronavírus-járvány következményeit, a dél-európai országot súlyosan sújtja a gyilkos kór. A betegségben elhunyt áldozatok száma már meghaladta a 7500-at, ezzel a vírus terjedésének kiindulási pontjának számító Kínánál is több az áldozat az országban.

Bergamo városa a vírus által különösen súlyosan érintett Lombardiában található és könnyen megtörténhet, hogy egy Bajnokok Ligája mérkőzés miatt robbant be a járvány a területen - legalábbis Giorgio Gori polgármester szerint.

Az Atalanta február 19-én fogadta a Valenciát a BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén és a milánói San Siró stadionban 40 ezer néző gyűlt össze. Bár ekkor már jelen volt a koronavírus Olaszországban, de Lombardia tartományban csak két nappal a találkozó után jelent meg és három nappal később regisztrálták az első vírussal kapcsolatos halálesetet.

"Ez a mérkőzés egy biológiai bomba volt, ami után a vírus terjedése rohamosan felgyorsult. Számos olyan szurkoló lehetett azon az estén a San Siróban, aki már magában hordozta a fertőzést"

- fogalmazott Giorgio Gori, bergamói polgármester.

A városvezető szerint az ominózus BL-meccs volt az egyik oka annak, hogy ilyen sokan megfertőződtek az észak-olaszországi tartományban. Az Atalantának egyébként azért kellett Milánóban pályára lépnie, mert a csapat stadionja nem alkalmas arra, hogy nemzetközi európai kupameccseket rendezzenek benne az első számú klubsorozatban.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/92379/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?