Blogolj!

Csak jövőre térhetnek vissza a nézők a lelátókra Olaszországban

Dorogi László

Az olasz sajtó kormányközeli forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy egészen 2021 januárjáig zárt kapuk mögött tervezik megrendezni az olasz élvonalbeli bajnokság, a Serie A küzdelmeit.

Bár úgy fest, sikerült valamelyest megfékezni az új típusú koronavírus-tombolását Olaszországban, a dél-európai állam még mindig a fertőzés által leginkább sújtott országok közé tartozik. Itt állt le például elsők között a sportélet, egyes teóriák szerint pedig éppen a labdarúgás - egészen pontosan az Atalanta-Valencia Bajnokok Ligája nyolcaddöntő - miatt történhetett meg az, hogy Észak-Olaszországban berobbant a járvány és Lombardia az első gócpontok egyikévé változott.

BL-meccs robbanthatta be a koronavírust Észak-Olaszországban

A bergamói Atalanta fennállásának legszebb időszakát éli. A csapat története során először jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe, most mégis könnyen lehet, hogy ez okozza sokak vesztét. Olaszország napról napra nyögi az új típusú koronavírus-járvány következményeit, a dél-európai országot súlyosan sújtja a gyilkos kór.

A Serie A-ban március 9-e óta nem rendeztek mérkőzést, de az utolsó találkozókat már egytől egyig zárt kapuk mögött kellett lebonyolítani, és ez még azután is sokáig így lehet, ha folytatódnak a küzdelmek.

A Sport Mediaset olasz portál kormányközeli információi szerint egészen 2021 januárjáig nézők nélkül rendezhetnek mérkőzéseket a Serie A-ban - és minden bizonnyal az alacsonyabb osztályokban is -, de például a legkockázatosabbnak számító vörös zónákban az újraindulás után sem lennének meccsek - az érintett találkozókat semleges, biztonságosabb helyszínekre helyeznék át.

Értelemszerűen ez óriási bevételkiesést jelentene a klubok számára, hiszen sok helyen még mindig a belépőkből származó profit alkotja a büdzsé szignifikáns részét - különösen a kisebb kluboknál.

Egyelőre persze azt sem lehet tudni, mikor indulhat egyáltalán újra a sportélet, hiszen május harmadikáig biztosan érvényben marad az egész országot érintő vesztegzár, ugyanis az olaszok nem akarják megkockáztatni, hogy ismét növekedésnek induljon a napi regisztrált fertőzöttek és halottak száma.

A Corriere dello Sport sportlap szerint a klubok játékosai május 4-én kezdhetnék el a felkészülést és a legoptimálisabb forgatókönyv szerint május végén térhetne vissza a futball - így három naponta rendezett fordulókkal július közepére be is lehetne fejezni a pontvadászatot. Vannak egyébként olyan topligák, amelyeknek a csapatai már most is végeznek edzéseket kis csoportokban, ilyen például a Bundesliga is.

Címkék: Olaszország, Serie A
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/93238/pics/lead_800x600.jpg
Olaszország,Serie A
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?