Blogolj!

Koronavírussal poénkodott a BL-győztes futballista, kirakta a csapata

Dorogi László

Valami nagyon nem kerek Berlinben mostanában, legalábbis a Hertha körül semmiképpen. Amióta Dárdai Palit - elbocsájtották - visszafokozták utánpótlás-edzővé, azóta csőstül jön a baj.

Fotó: bundesligavibes.com

Most éppen Salomon Kalou, a gárda elefántcsontparti, egyébként Bajnokok Ligája-győztes csatára robbantott ki kisebbfajta botrányt, amikor Facebook-oldalán tett közzé egy élő közvetítést arról, ahogy a csapat öltözőjében magasról tojik a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt hozott egészségügyi előírásokra. Az ügyben persze nem csak ő sáros, a társak közül többen is pacsiztak, kezet fogtak miközben a koronavírusról énekelgettek - szóval nem igazán vették komolyan a szigorú szabályozásokat.

Ha hinni lehet a híreknek, a Bundesligában hamarosan újraindul az élet, egy-két héten belül már mérkőzéseket is rendezhetnek a felfüggesztett bajnokságban, természetesen kizárólag nézők nélkül és minden egészségvédelmi szabályt betartva.

Kalou azzal csaptak ki a biztosítékot végleg a Hertha vezetésénél, hogy az ominózus videóban nyíltan panaszkodott fizetésének csökkentéséről, aminek persze a koronavírus az oka, a felvételen jól hallható, ahogy felteszi a kérdést:

"tizenegy százalékot elvettek, miért szarakodnak velünk?"

Ha mindez nem lenne elegendő, a csatár még egy csapattársa koronavírus-tesztelését is élőben közvetítette, holott egyrészt nem is tartózkodhatott volna a helyiségben, másrészt az orvosok felszólították, hogy törölje a felvételt.

A berlini gárda a történtek után felfüggesztette Kalou-t, ami azt jelenti, hogy nem vehet részt a csapat edzésein. Mint fogalmazta, a játékos az öltözőről készített videóval megsértette a csapat alapvető szabályait és a helyzethez méltatlanul viselkedett, ami nem tükrözi a Hertha normáit.

Persze az afrikai futballista igyekezett menteni a menthetetlent és a dorgálás után azonnal bocsánatot is kért, mint fogalmazott, sajnálja, hogy azt a látszatot keltette, nem veszi komolyan a vírust.

"Elnézést kérek a viselkedésemért, a valóság az, hogy én is aggódom, különösen az afrikaiak miatt, mivel a kontinens egészségügye nincs azon a szinten, mint Németországban. Izgatott voltam, mivel a tesztem negatív lett. Azoktól is bocsánatot kérek, akik feltűntek a videóban és nem tudták, hogy élőben közvetítek, nem akartam ilyen helyzetbe hozni őket"

- írta Kalou.

Amennyiben a német kormány jóváhagyja, május 16-án folytatódnak a Bundesliga küzdelmei. A kluboknál eddig 1724 tesztet végeztek el a játékosokon, az edzőkön és az alkalmazottakon, amelyből tíz hozott pozitív eredményt - három fertőzés köthető a Kölnhöz, kettő a másodosztályú Dynamo Dresdenhez, a többiről nem hoztak nyilvánosságra információkat.

A német kormány kezében a Bundesliga-rajt sorsa

A Német Futball-liga kidolgozta az első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság folytatásának tervét, május kilencedikén már újra rendezhetnek mérkőzéseket a Bundesligában. A német élvonal - és az alacsonyabb osztályú bajnokságok - küzdelmeit március közepén függesztették fel a koronavírus-járvány miatt.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/94354/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,Hertha BSC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?