Blogolj!

A Liverpool szimpatizánsai lekattintották a világot

Dorogi László

Egy friss felmérés szerint a Bajnokok Ligája tavalyi győztesénél nincs népszerűbb labdarúgócsapat a világon, legalábbis ami az internetes felületeken vizsgált interakciókat illeti.

Nagy közhely, de igaz: mai világunkat egyértelműen és igen nagy mértékben befolyásolja a közösségi média. Ma már szinte elképzelhetetlen az életünk anélkül, hogy ne pillantsunk legalább néhány másodpercre egy nap a Facebookra, sőt tulajdonképpen a közösségi médiafelületek amolyan hírportál jelleget is magukra öltöttek az utóbbi időben, hiszen itt értesülünk leggyorsabban a világ friss fejleményeiről.

Ennek alapján nem meglepő, hogy egyre több kutatás foglalkozik azzal, mi érdekli igazán az embereket és ez alól a sport, a labdarúgás sem kivétel. A Deportes&Finanzas szakportál az idei év első négy hónapjára vetítve azt vizsgálta, hogy melyik csapatok közösségi felületeire - értsd Instagram, Facebook, Twitter, YouTube és TikTok posztjaira - érkezett a legtöbb úgy nevezett "kattintás", - komment, képes vagy szöveges üzenet, egy szóval összefoglalva interakció.

A Liverpool népszerűségének szemmel láthatóan jót tett az előző két kiírás BL-döntős szereplése, ugyanis a vizsgált négy hónap alatt 499 millió(!) ilyet sikerült "generálniuk", s fölényüket igen jól jelzi, hogy 63 milliót vertek a listán második helyezett Barcelonára.

A "legnépszerűbb" klubok listájának top ötöséből természetesen nem hiányozhat a Manchester United és a Real Madrid sem, hiszen mindkét alakulat hagyományosan nagy népszerűségnek örvend a világon, az viszont már kissé meglepő, hogy az ötödik leginkább kedvelt gárdát nem Európában, hanem Brazíliában találjuk: a brazil Flamengo közösségi felületei 308 millió interakciót generáltak az év első négy hónapjában.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/95639/pics/lead_800x600.jpg
Liverpool,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?