Blogolj!

Egy kalapba kerülhet a Bajnokok Ligája és az Európa-liga

Dorogi László

Az AP amerikai hírügynökség értesülései szerint ugyanis előfordulhat, hogy ugyanott rendezik meg mindkét európai klubsorozat fináléját, sőt, a komplett szezont egy helyen fejeznék be.

Fotó: op-online.de

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított európai futballszezon folytatásának egyelőre nem ismertek a részletei, de mint oly sok más területen, itt is vadul zajlanak a találgatások arról, lesz-e és ha igen, akkor hogy lesz folytatás.

Az Európai Labdarúgó-szövetség hetek óta hangoztatja, eltökélt céljuk, hogy minden nemzeti és nemzetközi sorozat befejeződjön, mielőtt ősszel nekiugranának a csapatok az újnak, ezzel együtt vannak olyan európai bajnokságok, ahol már nem pattog a pöttyös a pandémia által kiherélt 2019/2020-as szezonban: Belgiumban, Skóciában és Franciaországban bajnokot is hirdettek a tabella pillanatnyi állása alapján.

A járvány berobbanásakor a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcainak felét már lebonyolították, az Atalanta, a Paris Saint-Germain, az RB Leipzig és az Atlético Madrid már a legjobb nyolc közé jutott, de a Real Madrid-Manchester City, a Chelsea-Bayern München, a Lyon-Juventus és a Napoli-Barcelona párharcoknak még hátra van a visszavágója.

Ami a második számú európai sorozatot illeti, az Európa-ligában is a nyolcaddöntők szakaszánál tartanak, itt viszont még egyetlen negyeddöntős csapat kiléte sem ismert, bár a Linzben 5-0-ra nyerő Manchester United, a Rangers vendégeként 3-1-re diadalmaskodó Bayer Leverkusen, vagy a Frankfurtban egy hármast gurító Basel továbbjutására nagy esély mutatkozik, ellenben az Inter-Getafe és a Sevilla-Roma párharcokól még az első találkozót sem rendezték meg.

Az AP amerikai hírügynökség érdekes információt szellőztetett meg a két klubsorozat folytatását illetően, ugyanis értesüléseik szerint az UEFA úgy tervezi, egy helyszínen fejeződnének be a Bajnokok Ligája küzdelmei, azaz a hátralévő 17 találkozót - a döntőt is ideszámolva - egyetlen városban zavarnák le. A német Bild úgy tudja, Frankfurt az egyik pályázó a rendezésre, korábban viszont Liszabonról is lehetett hallani, azóta pedig Oroszország is képbe került, mint esetleges házigazda.

A Bajnokok Ligája 2020-as döntőjét eredetileg Isztambulban rendezték volna meg múlt hét szombaton, ám a törökök visszaléptek a rendezéstől, mondván nézők nélkül semmiképpen sem szeretnének otthont adni a finálénak. Jelen állás szerint az tűnik valószínűnek, hogy a döntőt augusztusban rendezik meg, a részletekről várhatóan június 17-én dönt az UEFA végrehajtó bizottsága, ekkor derülhet ki a két sorozat befejezésének lebonyolítási terve.

No meg a két döntő helyszíne is, ami könnyen lehet, hogy egy azon városban lesz.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/95877/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Európa Liga
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?